dinsdag 20 april 2010

You never drink Earth Water alone @ Stenden

Dinsdag 20 april 2010

In het bedrijfsrestaurant "Canteen" van Stenden hogeschool te Leeuwarden staat vandaag tegen een scheidingswand een muur van dozen. In die dozen zitten flessen water.
"Earth Water", staat op de voorzijde van deze dozen.
En op de bovenkant van de dozen staat: "You never drink alone".

Maar wat is "Earth Water"?
En waarom "You never drink alone"?

Kun je water drinken en tegelijkertijd iets aan het watertekort elders op Aarde doen?
Ja, dat kan als je Earth Water drinkt.
Earth Water is gestart in Canada en verspreidt zich over de hele wereld.
Samen met Earth Water heeft Watercompany een uniek concept opgezet, waarmee je als consument een bijdrage levert aan duurzame watersystemen in gebieden waar dit het hardst nodig is.

Earth Water vraagt van ons geen donaties of tijd in de vorm van vrijwilligerswerk.
Earth Water vraagt jou alleen om haar water te drinken.
De nettowinst die Earth Water wereldwijd realiseert door de verkoop van dit water, draagt de organisatie af aan het World Food Program (WFP). Na het Waterfonds van de United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR) wordt het WFP van de Verenigde Naties de organisatie die de verdiende gelden op de verkoop van Earth Water gaat investeren. Het WFP is de grootste organisatie voor voedselhulp van de wereld.

Iedereen heeft recht op schoon water.
Toch zijn er nog steeds wereldwijd zo'n 1,2 miljard mensen die helemaal geen water of geen schoon water tot hun beschikking hebben.
Dagelijks sterven ongeveer 6.000 mensen, waaronder vooral veel kinderen, als gevolg hiervan. Je zou kunnen stellen dat de aandeelhouders van Earth Water dan ook alle mannen, vrouwen en kinderen zijn die nog over onvoldoende (schoon) (drink-)water beschikken.

Door de verkoop en consumptie van Earth Water beoogt de Stenden hogeschoolgemeenschap een positieve bijdrage te leveren aan het mede oplossen van dit wereldwaterprobleem. Elke in Canteen verkochte waterfles levert een deel van die bijdrage.
Als jij hier nu Earth Water drinkt, drinkt straks dus elders in de wereld iemand dus met je mee.
So ..... You never drink alone!

Geen opmerkingen: