zaterdag 10 april 2010

NBG present bij de Nederland Zingt-dag van de EO

Zaterdag 10 april 2010

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) kiest ervoor om op diverse christelijke evenementen aanwezig te zijn. Daarmee wordt de naamsbekendheid van het NBG vergroot en wordt alles in het werk gesteld om het Bijbelgebruik te stimuleren. Ook vanuit ‘missionair’ oogpunt is het NBG bij grote en kleine evenementen present om de Bijbel te presenteren en het imago van de Bijbel voortgaand te verbeteren.

Zo is het NBG in 2010 bijvoorbeeld in maart actief geweest op de Kerk & Gemeente-beurs en zal het Bijbelgenootschap zich later dit jaar nog presenteren tijdens het Vernieuwingsfestival Voorthuizen 2010, tijdens de EO-Jongerendag in juni en zal het NBG ook present zijn op het meerdaagse open air Xnoizz Flevo Festival aan het eind van de komende zomervakantie.

En vandaag is het Nederlands Bijbelgenootschap actief in de Jaarbeurshal van Utrecht, tijdens de EO-Zingt-dag van de Evangelische Omroep. Voor het NBG een belangrijke dag, omdat zo'n 11.000 bezoekers deze landelijke muziekdag van de EO bijwonen. In Jaarbeurshal 1 vindt het muzikaal hoofdprogramma plaats en in Hal 2 is een grote beursvloer ingericht, waar ook het NBG opvallend aanwezig is.

De beursstand van het NBG ligt namelijk naast een grote open ruimte met tafels en stoelen waar straks in het pauzeprogramma in samenwerking met de EO door het NBG een Bijbelquiz wordt gepresenteerd, waaraan een paar honderd beursbezoekers gelijktijdig kunnen deelnemen om met hun kennis van de Bijbel een quizprijsje van het NBG te verdienen. Vandaag zijn ook NBG-bestuursvoorzitter Henk van de Graaf en NBG-directeur CeesJan Visser bij dit evenement aanwezig. Om aaneensluitend met Henk van de Graaf en CeesJan Visser een tweetal gesprekken te kunnen voeren, ben ik vanmorgen vroeg met de trein afgereisd naar Utrecht om voorafgaand aan hun activiteitenprogramma met beide NBG-functionarissen aaneensluitend een enige tijd gelegen gepland gesprek te voeren over ons aller werk voor en binnen het Nederlands Bijbelgenootschap.

Na onze beide gesprekken zal vanuit de muziekzaal deze beursvloer straks volstromen en zullen velen de Bijbelquiz bijwonen om ieder de eigen Bijbelkennis te testen. In de NBG-beursstand ligt een grote hoeveelheid NBG-publicaties klaar om straks als prijsje uit te reiken aan die beursbezoekers die hun Bijbelkennis bekroond zullen zien met zo'n kadootje van het Nederlands Bijbelgenootschap. De medewerkers van de NBG-beursstand zijn klaar voor de actie.

Geen opmerkingen: