woensdag 31 maart 2010

Jurjen Veninga Schilderwerken in Stiens

Woensdag 31 maart 2010

Aan de noordzijde van het bedrijventerrein Middelsee in Stiens vinden we aan de Seerob het bedrijf "Jurjen Veninga Schilderwerken". De meeste Stiensers zullen dit schildersbedrijf in elk geval kennen van de Opel-bedrijfswagen die je veelvuldig in ons dorp tegenkomt.

Veninga heeft zich gespecialiseerd in schilderwerk, beglazingswerk en wandafwerkingswerk. In het voorjaar, de zomer en het najaar is dat veelal onderhoudsschilderwerk buiten. Behalve het schilderwerk verzorgt Veninga vooraf ook het zonodig herstellen van houten delen, die door houtrot zijn aangetast. Glasservice en plafond- en wandafwerkingen kunnen het hele jaar rond worden uitgevoerd. De glasservice omvat zowel de levering als plaatsing van glaswerk, waaronder ook het tegenwoordig subsidiable HR++glas.

De winter is met name geschikt voor het binnenschilderwerk. Het fenomeen van de Nederlandse "winterschilder" komt dan in beeld. De winter is ook bij uitstek het seizoen waarin Jurjen Veninga zich bezig houdt met zijn specialisme van het schilderen van kleine plezierjachten. Door deze goede mix van specialismen is er alle seizoenen van het jaar "werk aan de winkel".

Geen opmerkingen: