vrijdag 22 januari 2010

Wopke van der Heide exposeert in Stiens

Vrijdag 22 januari 2010

Tot 1 april 2010 exposeert kunstschilder Wopke van der Heide uit Hijum schilderijen in de Openbare Bibliotheek te Stiens. Van der Heide is in 1945 geboren in Britsum, nabij Stiens. Als kind was Wopke tijdens zijn lagere schoolperiode al veel aan het tekenen. Tijdens zijn maatschappelijke carrière is het schilderen er niet meer van gekomen, al bleef zijn belangstelling voor de schilderkunst en ook voor de natuur groot. Pas op latere leeftijd - na zijn 60e - is hij begonnen met het volgen van enkele beginnerscursussen schilderen.

Omdat Wopke van der Heide een natuurliefhebber is, hebben de meeste van zijn schilderijen de natuur en het landschap als onderwerp. Hierbij zijn kleur en sfeer een belangrijk uitgangspunt. De werkelijkheid zo realistisch mogelijk afbeelden, geeft hem de meeste voldoening. Meestal kiest hij zelf het onderwerp, maar hij werkt ook in opdracht. Wopke schildert zowel in acrylverf als in olieverf.

In de bibliotheek hangt momenteel een verscheidenheid aan schilderijen: een portret van een meisje, dieren (bv. Schotse Hooglanders), enkele landschappen en ook details van planten (bv. een ontluikende Magnolia). Eén van de geëxposeerde werken is het schilderij "Grove Den", een acryl op doek op een paneel van 54 bij 78 cm.

Geen opmerkingen: