woensdag 6 januari 2010

Warm Welkom nieuwe buren

Dinsdag 5 januari 2010

Tegenover het grote parkeerterrein, bij de ingang van de uitgebreide en verbouwde NHL Hogeschool aan de Rengerslaan te Leeuwarden staat een grote marktkraam met daarop de vlag van Stenden hogeschool. In en vóór de kraam zie ik collega's en studenten van Stenden University Hotel druk aan het werk om een groot aantal passerende studenten en medewerkers van de NHL Hogeschool te voorzien van een grote mok met warme chocolademelk met slagroom. In deze vrieskou, in de sneeuw een heerlijke en winterse traktatie. Op de verrassingmok die alle voorbijgangers mee mogen nemen, staat boven het logo met de zwaluw van Stenden hogeschool: "Welkom nieuwe buren".

Na jaren overleg, voorbereiden en bouwen is het dan eindelijk zover. Onze collega-hogeschool heeft na een lange periode van ver- en nieuwbouw haar prachtige hogeschoolgebouw geopend, zodat ook alle NHL-studenten & medewerkers samen met onze studenten & medewerkers van Stenden hogeschool naast en met elkaar aan de slag gaan om de goed gefaciliteerd samen te leren en samen te werken op de Kenniscampus Leeuwarden.

En als goede buur siert het je dat je je nieuwe buren bij aanvang van de "wendagen" warm verwelkomt. Het wordt deze week werkelijk een warm welkom, met warme winterthee, glazen bisschopswijn, heerlijke oliebollen en natuurlijk vandaag ook de warme chocolademelk met - om het extra feestelijk te maken - een dikke kop erop van slagroom. Velen genieten hier en nu van de warme drank, staande onder de terrasverwarmers bij de statafels, of de nieuwbouw ondertussen binnenwandelend, op zoek naar de nieuwe (onderwijs)werkplek(ken).

Onze nieuwe buren nemen hun welkomstgeschenk zichtbaar dankbaar in ontvangst, en mij valt ook op hoe enthousiast onze studenten en collega's van Stenden University Hotel hier zijn en hoe ook zij zichtbaar genieten van dit mooie staaltje gastvrijheid. Hospitality, dat is waar ze sterk in zijn: zelfs in de sneeuw en rond het vriespunt zorgen ze nog voor een warm welkom.

Welkom nieuwe buren!

Geen opmerkingen: