donderdag 14 januari 2010

Students @ Work @ Stenden @ Leeuwarden

Donderdag 14 januari 2010

Als je het kloppende hart van Stenden hogeschool te Leeuwarden zou moeten beschrijven, dan zou je vooral kunnen denken aan het Atrium van het Stenden hogeschoolgebouw aan de Rengerslaan op de Kenniscampus Leeuwarden. Dit is een geliefde plek voor studenten om te werken.

In de periode dat het hogeschoolgebouw werd verbouwd en uitgebreid, is aan de architect uitgelegd dat zaken als "zorg voor mens & wereld" en "ontmoeting" richtinggevende begrippen zijn in de missie & visie van onze hogeschool, waarin studenten & docenten met elkaar (samen)leven & (samen)werken. Het Atrium tegenover het Studielandschap - met in de directe nabijheid een aantal andere studentenvoorzieningen - zou een plek moeten worden waar studenten elkaar graag ontmoeten en waar zij in een aangename, gezellige gemeenschap van studenten en medewerkers graag een deel van hun studietijd doorbrengen.

De perfecte combinatie van onder andere de winkel, het restaurant, uitgebreide materiële voorzieningen, een welvoorzien Studielandschap en de bijzondere vormgeving (het Atrium is terrasvormig opgebouwd) draagt ertoe bij dat het huidige Atrium een buitengewoon geliefde plek is waar je elkaar in een aangename omgeving ontmoet, waar je tussendoor vlakbij lekker kunt eten en drinken en waar het groot aantal computers, werkplekken en overige materialen je het studeren comfortabel wordt gemaakt.

Het is dan ook alleszins te begrijpen dat van deze onderwijswerkplaats gedurende een groot aantal uren van de dag de capaciteit maximaal wordt benut. En elke keer weer is het een mooi gezicht om te zien dat er - naast alle eenzame uren die moeten worden besteed aan literatuurstudie - ook volop gelegenheid is om met elkaar af te spreken om op school in het Atrium (of op de andere werkplekken) een geschikte werkplek te vinden, waar je vooral ook samen met je medestudenten aan de slag kunt om bijvoorbeeld groepsopdrachten uit te werken.

Geen opmerkingen: