woensdag 20 januari 2010

Haijma Tweewielercentrum & Haijma Witgoedspecialist in Stiens

Woendag 20 januari 2010

Zo'n 70 jaar geleden besloot grootvader Hotze Haijma een smederij te beginnen in het nabij Stiens gelegen dorp Britsum. In de jaren zeventig van de vorige eeuw nam vader Klaas Haijma de zaak over van zijn vader en inmiddels is de onderneming - die in 1981 verhuisde van Britsum naar Stiens - met nu al de derde generatie Haijma's uitgegroeid tot een veelzijdige onderneming en is een begrip in de regio geworden.

Naast het kopen van tweewielers (o.a. fietsen en scooters), kan iedereen bij "Haijma Tweewielercentrum" in Stiens terecht voor reparatie en advies, maar ook voor de aankoop van schaatsen en skeelers, accessoires, onderdelen en kleding. Met een speciaal door de bekende oud-schaatser Jan Bols (uit Hoogeveen) ontwikkelde slijpinrichting, is Haijma voor veel schaatsliefhebbers hèt aangewezen aanschaf- en service-adres in het noorden van het land.

De winkel aan de Langebuorren in Stiens is in 2002 flink uitgebreid en gemoderniseerd en Haijma is met zijn tweede divisie "Haijma Witgoedspecialist" ook een speciaalzaak geworden voor witgoed, met een uitgebreid assortiment huishoudelijke electrische apparaten.

Wie regelmatig vanaf de zuidzijde het Stienser winkelcentrum van de Langebuorren binnen rijdt of daar de langgerekte winkelstraat verlaat, zal zeker bekend zijn met de Mercedes die het "tweelingbedrijf" Hayma gebruikt. Deze bedrijfswagen van Haijma staat af en toe vóór de rij eigen winkelpanden te laden en/of te lossen.

Geen opmerkingen: