donderdag 28 januari 2010

Een loopbrug voor Stenden hogeschool in Leeuwarden (deel 1)

Donderdag 28 januari 2010

In 2008 werd nieuwbouw in de vorm van een haak rondom De Globe van Stenden hogeschool gebouwd. Daardoor ontstond een nieuw gebouwcomplex dat in de wandelgangen "De Haak" wordt genoemd (zie mijn weblogbericht van 22 augustus 2008).

Vanuit het hoofdgebouw van Stenden hogeschool aan de Rengerslaan te Leeuwarden kun je op diverse manieren naar De Haak wandelen, maar altijd moet je daarvoor naar buiten. Nu is dat bij mooi weer nooit een probleem, maar op bijvoorbeeld regenachtige herfstdagen en op dagen met ijzel, regen en sneeuw - zoals vandaag - is dat buiten-ommetje verre van prettig. Daar komt nog bij dat de afstanden tussen de diverse toegangen van het hoofdgebouw en De Haak betrekkelijk groot zijn.

Daar komt op afzienbare termijn echter verandering in. Al geruime tijd wordt gewerkt aan de voorbereiding, bouw en plaatsing van een loopbrug tussen De Haak en het hoofdgebouw (zie mijn weblogbericht van 28 augustus 2009). In De Haak zijn de voorbereidende werkzaamheden daartoe nagenoeg gereed en ook in het nieuwe bedrijfsrestaurant (zie mijn weblogbericht van 27 januari 2010) zijn de voorbereidingen daartoe gedaan. De loopbrug kan dus komen.

Dat gebeurt vandaag. De nieuwe loopbrug wordt vandaag in de smalle verkeersdoorgang tussen De Haak en het bedrijfsrestaurant op het wegdek geplaatst. De afzonderlijke rood-metalen delen van de loopbrug worden hier op locatie aan elkaar gelast en daarna tussen de beide gebouwen omhoog gehesen, om zo de doorgang tussen beide hogeschoolgebouwen mogelijk te maken. Daarna zal er nog wel het een en ander aan moeten gebeuren om over enkele weken de vrije doorgang door de lucht te realiseren. We hebben dan geen paraplu's, regen- en winterjassen meer nodig om snel even van het ene naar het andere gebouw te wandelen.

Geen opmerkingen: