zondag 30 augustus 2009

55 jarig huwelijksjubileum op de Bakkeveense heide

Zaterdag 29 augustus 2009

Afgelopen week waren Durkje haar ouders 55 jaar getrouwd. In grote dankbaarheid organiseren we in groot gezinsverband vandaag een familiedag op de Bakkeveense heide. Daartoe zijn we de hele dag bijeen in accommodatie "De Uil" in het conferentieoord "Nieuw Allardsoog" nabij Bakkeveen. Bijna compleet, met een grote schare van 43 kinderen en kleinkinderen, vieren we als nazaten met partners dit zegenrijke huwelijk. Een dag van terugblikken op alle lief en leed van de afgelopen jaren, waarin het geluk van de laatste jaren gelukkig overheerst.

Na ontvangst, welkom, koffie, fotosessie en lunch gaan we in het begin van de middag in subgroepen uiteen. Met een lokale wandelgids, die gespecialiseerd is in de natuur- en milieueducatie in deze natuurrijke regio, gaan we voor een flinke wandeling de Bakkeveense Heide op. De gids laat veel zien van de rijkdom van dit eeuwenoude, gevarieerde landschap van heide, bos, water en grasland, waarin het vrij grazende Drentse heideschaap haar invloed momenteel doet gelden. De gids nodigt ons uit om goed te kijken en vertelt veel over het huidige landschap en over de geschiedenis en de flora en fauna van dit natuurreservaat van It Fryske Gea. Daarbij passeren we ook een dobbe, waarin een grote groep Canadese ganzen verblijft.

Tijdens het aperitief voegen zich ook de broers en zusters van mijn schoonouders zich bij de familie en dan vangt het avondprogramma aan in de Brasserie van Nieuw Allardsoog, waar we onder het genot van een heerlijk dinerbuffet en een aantal creatieve terugblikken veel gelegenheid hebben om alle aanwezige gezins- en familieleden in een gezellige atmosfeer te ontmoeten. Laat in de avond gaat iedereen huiswaarts na deze feestelijke dag.

Geen opmerkingen: