donderdag 18 juni 2009

FIBAA visiteert School of Graduate Studies - 1e dag

Donderdag 18 juni 2009

Twee HBO-Master-opleidingen van de School of Graduate Studies (SGS) van Stenden university worden vandaag en morgen gevisiteerd in Leeuwarden. We hebben de Duitse accreditatieorganisatie 'Foundation for International Business Administration Accreditation" (FIBAA) verzocht om de opleidingen "Master International Leisure and Tourism Studies" (MILTS) en "Master International Service Management" (MISM) te visiteren, teneinde de heraccreditatie voor de komende zes jaren te verkrijgen.

FIBAA heeft een internationaal visitatiepanel samengesteld, waarvan de panelleden afkomstig zijn uit Duitsland, Nederland en Finland. De beide gevisiteerde opleidingen van Stenden University hebben voor vandaag vertegenwoordigers van het College van Bestuur, het opleidingsmanagement, het docententeam, van studenten, alumni en werkveld vanuit een aantal landen en werelddelen naar Leeuwarden laten komen om hen vandaag (en morgen) in gesprek te laten gaan met de visitatiecommissie. Verder staan op gestelde tijden andere (oud)studenten, werkveldvertegenwoordigers en docenten in diverse landen telefonisch standby om in telefonisch overleg aanvullende, eventueel resterende vragen van het FIBAA-panel te beantwoorden.

Samen met het opleidingsmanagement en met stafmedewerkers verzorg ik de hele dag de briefings en debriefings voor alle gespreksgroepen die vandaag de revue passeren.

Het is op zo'n hoogtijdag mooi om te zien wat het voor ons allemaal betekent om op een internationale hogeschool werkzaam te zijn.

Geen opmerkingen: