maandag 30 maart 2009

SSH Image Short Stay Solutions @ Stenden University

Maandag 30 maart 2009

De zorg voor de huisvesting van internationale studenten die aan de drie Leeuwarder hogescholen studeren, is vorig jaar overgenomen door Short Stay Solutions, een onderdeel is van SSH Utrecht. De huisvesting van deze "internationals" van NHL, Stenden University en VHL is daarmee door de drie hogescholen gezamenlijk uitbesteed, want "housing" is niet de "core business" van hogescholen. SSH-Short Stay Solutions kwam - mede vanwege hun goede reputatie - als beste uit de bus.

Short Stay Solutions heeft vorig jaar de bestaande contracten van het voormalige Housing Office overgenomen. Inkomende international students kunnen zich al vanuit hun thuisland op de website van SSH aanmelden voor een studentenkamer. Het woningaanbod varieert qua prijs en kwaliteit en de studenten kunnen bij registratie hun voorkeur aangeven voor kamers in de Vrijheidswijk, in de wijk Bilgaard, in de Egelantierstraat en in de Kanaalstraat, allemaal in Leeuwarden, nabij de hogeschoolgebouwen.

Het SSH-housing office kreeg een centrale plaats in Stenden hogeschool en vormt een mooie aanvulling op het uitgebreide pakket aan voorzieningen dat Stenden hogeschool deels zelf en deels samen met de beide andere collega-hogescholen aanbiedt aan onder andere de meer dan 60 nationaliteiten die Stenden hogeschool rijk is. Vandaag presenteerde SSH Short Stay Solutions haar nieuwe image in Stenden hogeschool.

Geen opmerkingen: