woensdag 25 maart 2009

Expect voor Panti Asih op Midden-Java in Indonesië

Woensdag 25 maart 2009

Tegenover de balie van Expect - het Leeuwarder Studentenpastoraat - staat bij de ingang van het Ontmoetingscentrum van Stenden hogeschool Leeuwarden een dubbel presentatiebord, waarmee aandacht wordt gevraagd voor het verlenen van hulp aan gehandicapten in ontwikkelingslanden.

Bij dit collage-presentatiebord liggen folders van de Stichting Camelia: de stichting die als doel heeft om vanuit Nederland Panti Asih financieel te ondersteunen. Panti Asih ligt op de helling van de vulkaan Merapi ten noorden van Yogyakarta op Midden-Java in Indonesië. Panti Asih betekent: Huis van Liefde. In dit tehuis wonen ongeveer 90 mensen met een verstandelijke handicap. In Panti Asih krijgen ze zorg en stimulerende begeleiding èn er zijn passende onderwijsmogelijkheden en kleine werkprojecten.

Deze folder vestigt onze aandacht op de hulpverlening in Panta Asih, wijst op de mogelijkheid om te helpen in de vorm van bijvoorbeeld een donatie èn is samen met het grote presentatiebord een middel om aan Panti Asih en aan de Stichting Camelia meer bekendheid te geven. Voorzitter van deze Stichting Camelia is onze Leeuwarder studentenpastor ds. Rein Veenboer, dus wie meer wil weten over deze stichting en wie mogelijk een bijdrage kan en wil leveren aan Stichting Camelia, kan zich daartoe bij de balie van Expect melden, in Stenden hogeschool te Leeuwarden. Van harte aanbevolen.

Geen opmerkingen: