dinsdag 17 maart 2009

Emmer gips

Dinsdag 17 maart 2009

Vanmorgen ben ik aan het werk op de Leeuwarder campus van Stenden hogeschool. We verzenden vanochtend onze bestuurlijke reactie van het College van Bestuur op het concept-Visitatierapport van de Besturenraad voor Christelijk Onderwijs, voor wat betreft de visitatie van het Diploma Christelijk Basis Onderwijs (DCBO) (zie mijn weblogbericht van 28 januari 2009).

Als dat klaar is, vertrek ik vanuit Leeuwarden naar onze campus in Emmen, om daar vanmiddag tijdens een periodiek Voortgangsconsult in een gesprek met de directie van de opleidingen "Logistiek en Economie" en "International Business and Languages" alle ins en outs omtrent de voorbereidingen van deze twee accreditatietrajecten te monitoren.

Mijn autorit van Leeuwarden via Beilen naar Emmen krijgt een onverwachte wending. Ter hoogte van Westerbork moet ik de provinciale weg N381 - de zogenoemde Frieslandroute tussen Friesland en Drenthe - verlaten om binnendoor via o.a. Meppen en Aalden bij Zweelo weer op de N381 terug te kunnen komen. Vannacht rond 2.00 uur vond hier bij Zweeloo op de N381 namelijk een frontale aanrijding plaats tussen een bestelwagen en een vrachtauto. Door de aanrijding schaarde de vrachtwagencombinatie en deze belandde op de zijkant nabij een talud. De lading bestond uit ongeveer 30 ton meel. De wrakstukken lagen over zo'n 150 meter over de weg verspreid. Door dit ongeval en de bijkomende bergingswerkzaamheden is de N381 vandaag tussen Westerbork en Zweeloo nagenoeg de hele dag afgezet.

Bij aankomst in Emmen blijkt maar weer dat de fusierelatie tussen onze vestigingen in Leeuwarden en Emmen voortdurend hechter wordt, want ik ontmoet hier een groot aantal Leeuwarder collega's die hier vergaderen (het voltallige College van Bestuur, en ook een groep Bouwstenen-collega's beginnen hier zojuist elk een overleg). Er zijn hier ook collega's ten behoeve van Arbo-werkzaamheden en om in de ontvangsthal studenten voorlichting te geven over de Minor Sportmanagement.

In de wandelgangen bij de receptie van de Christelijke Opleiding tot Leraar Basisonderwijs valt mijn oog op een prachtig werkstuk van enkele studenten. Het is een schildersdoek met daarop een beschilderd gipsreliëf, gesigneerd met "Maren, Mareile, Sianien, Nathalie". Een knap stuk werk op een mooie plek in het hogeschoolgebouw.

Geen opmerkingen: