zondag 18 januari 2009

Sing In met Our Choice in Stiens

Zondag 18 januari 2009

Vanavond hebben we de eerste Gemeentedienst van 2009 in De Hege Stins te Stiens. De Gereformeerde Evangelisatiecommissie organiseert een Sing In. De Gospelgroep Our Choice uit Lauwersoog en dominee J.F. Kroon uit Beetgumermolen zijn uitgenodigd om er samen met de Evangelisatiecommissie - zoals te doen gebruikelijk - weer iets moois van te maken.

Boodschap: "Shine your light!"
Het thema van de dienst is "Op weg naar het licht". Centraal staat de evangelielezing van Johannes over de blinde die door Jezus weer ziende wordt gemaakt en die daarna wordt gestuurd naar het badhuis van Siloam om zich daar te gaan wassen. Dominee Kroon begint zijn meditatie met een aantal opsommingen van wat wij liever niet zien en van wat wij graag wel zien. De voortdurend vriendelijk glimlachende jonge predikant sluit zijn verkondiging af met een kort verhaaltje waarmee hij duidelijk maakt dat een vriendelijke blik, enkele vriendelijke woorden en een vriendelijk gesprek voor veel mensen die zich in het duister wanen, het licht in hun leven kunnen betekenen.

Eén van de vanavond ook gezongen liederen van Our Choice "Niemand leeft alleen maar voor zichzelf", is een daarbij perfect passende titel. Onder de enthousiasmerende leiding van dirigente Jannie Struiksma komt het koor - ook gebruik makend van solo's en duetten - tot een stevige performance. De overgrote meerderheid van de zangeressen ten opzichte van het veel kleiner aantal zangers geven de koorzang een stevige vrouwentoon, die sommige nummers vanwege de toonzetting sterk doen lijken op Afrikaanse georiënteerde koorzang, en dan zeker ook met een bijpassend enthousiaste uitstraling.

Geen opmerkingen: