dinsdag 6 januari 2009

Hello World: "Happy New Year!"

Dinsdag 6 januari 2009

Aan het eind van de middag komen de medewerkers van Stenden hogeschool vanuit alle vestigingen naar de campus in Leeuwarden. Samen met de andere, extern genodigden wonen we hier gezamenljk de Nieuwjaarsreceptie bij.

Iedereen wordt met een hapje en een drankje ontvangen in de centrale ontvangsthal. Om 16.00 uur wandelt iedereen door de Kennisboulevard naar het Atrium, waar alle drie leden van het College van Bestuur in een wisselend programma van toespraken, korte films en interviews terugblikken op het afgelopen jaar en vooruitblikken op het komende jaar.

Na ongeveer een uur komen we allen weer bijeen in de centrale ontvangsthal, waar een heerlijk aanbod van allerlei hapjes en drankjes voor ons klaar staat. We kunnen hier kiezen uit allerlei gerechten, die afkomstig zijn uit de landen waar Stenden hogeschool een hogeschoolvestiging heeft.

Nederlandse erwtensoep (snert) wordt geserveerd door een Chinese student, even verderop liggen de Nederlandse pannenkoeken. Maar zeker ook alle andere heerlijke gerechten uit Zuid-Afrika, Thailand, Bali en Qatar worden door onze internationale studentenpopulatie geserveerd aan de gasten, die deze culinaire hoogstandjes enthousiast in ontvangst nemen. De geuren van het eten, de live muziek van de band en vooral ook de ontmoeting en de geanimeerde gesprekken van de vele aanwezigen, maken dit deel van de Nieuwjaarsreceptie tot een geliefd deel van deze Nieuwjaarsbijeenkomst.

Geen opmerkingen: