vrijdag 19 december 2008

Winter Wonder Warenhuis in Utrecht

Vrijdag 19 december 2008

Gisteren - wandelend door winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht - werd mijn aandacht getrokken door de opvallend grote Kerstdisplay bij de entree van het hier gevestigde filiaal van Vroom & Dreesmann. Omdat het hier om een shopping mall gaat, is het dit warenhuis mogelijk een brede, open ingangspartij te hebben. Uiterst rechts en links de ingangs- en uitgangspaden, waardoor in het brede midden een uitstekende mogelijkheid is gecreëerd om opvallend volumineuze aritkelpresentaties te plaatsen. Kijken aan de voorzijde en kopen aan de achterzijde, goed over nagedacht.

In deze maand van Sinterklaas en Kerst zijn de V&D-filialen omgetoverd tot Winter Wonder Warenhuis. Op elke etage wordt de klant verwelkomd en geïnspireerd door de warme sfeer van Sinterklaas en Kerst, met schitterende decoraties. In het warenhuis maakt de speelgoedafdeling van V&D ook een opmerkelijke groei door. Zo opende de vestiging Utrecht in juni 2008 een compleet vernieuwde speelgoedafdeling met shop-in-shops van diverse bekende A-merken. Deze afdeling is onderdeel van een complete kinderwereld van 2.000 vierkante meter. Een hele etage met niet alleen speelgoed, maar ook baby-en kinderkleding, nachtmode, ondermode, accessoires en een Playzone waar de kinderen naar hartelust kunnen spelen en gamen terwijl ouders shoppen. Dit concept zal de komende tijd in meerdere vestigingen worden uitgevoerd.

V&D heeft Beekwilder gevraagd decoraties te (laten) produceren voor haar Winter Wonder Warenhuis-retailconcept. Beekwilder was eind jaren 70, begin jaren 80 mijn leverancier voor allerlei onderwijsleermiddelen die ik als toenmalig docent Winkelpraktijk in mijn lessen Presenteren & Etaleren aanbood om leerlingen in mijn praktijklokaal in Delfzijl vertrouwd te maken met creatief omgaan met decoratie, etalage en display op de winkelvloer. Beekwilder heeft het al lang volgehouden in de retailsector. Een feest van herkenning is het dan om hun mooie materialen weer eens prominent te zien in zo'n schitterende sfeertekening, zoals hier in de ingangspartij van deze Utrechtse V&D. Duizenden mensen lopen dagelijks achteloos langs deze winkelpui, maar zulk groots opgezet presentatiewerk verdient een compliment voor de ontwerpers, die er in zijn geslaagd om ieder - zelfs openbaar toegankelijk - detail van deze grote Kerstpresentatie een lust voor het oog te doen zijn.

Geen opmerkingen: