zondag 14 december 2008

Kerstconcert van Acapellegroep "Double G" in Stiens

Zondag 14 december 2008

De Evangelisatiecommissie van de Gereformeerde Kerk van Stiens organiseert vanavond in De Hege Stins te Stiens haar jaarlijkse Kerstconcert. De Acapellegroep "Double G" uit Alphen aan de Rijn is uitgenodigd om voor ons op te treden. Met een vuurkorf vóór de ingang van De Hege Stins worden we sfeervol verwelkomd.

Double G - met een zes man sterke bezetting - brengt swingende en inspirerende acapellamuziek. Het repertoire bevat voornamelijk gospels, eigentijdse nummers met een christelijke boodschap. De muziekstijl van Double G is geënt op moderne stijlen als pop, soul en jazz. Acapella wil zeggen "zonder begeleiding". Double G maakt normaal gesproken geen gebruik van muziekinstrumenten, maar alleen van vocalen, zo ook vanavond.

Double G treedt voor en na de pauze enkele malen op en tussendoor is er elke keer samenzang onder leiding van Organist Anne Minnema, Cornettist LucJan Anjema en Flugelhornist Hilly Douwes.

Vóór de pauze wordt een meer algemeen christelijk repertoire gezongen, zij het met een knipoog naar het naderende Kerstfeest. Na de pauze is de muziek meer Kerst-georiënteerd. Double G zingt wegens de ziekte van één van de zes koorleden met een wisselende bezetting; nu eens met de overgebleven vijf koorleden, dan met z'n zessen met een onlangs toegevoegd zesde koorlid. Vijfstemmig en Zesstemmig geven voldoende mogelijkheden om tot een gevarieerd muzikaal optreden te komen. Het applaus en de bloemen aan het eind van de avond zijn dan ook welverdiend.

Bij het verlaten van het kerkgebouw doet Double G ons vlak buiten het gebouw bij de weer opgestookte vuurkorf uitgeleide. Dit aardige gebaar in de koude vrieslucht wordt met applaus van de vertrekkende concertbezoekers in dank aangenomen.

De collecteopbrengst van dit concert is bestemd voor Stichting Be My Friend, die als doel heeft bewoners van Gambia met een gift, een microkrediet en/of door kennisdeling te ondersteunen, opdat zij daarmee zelf in hun inkomen kunnen gaan voorzien.

Geen opmerkingen: