dinsdag 21 oktober 2008

Expositie Quilts van Jelly Sloot in De Hege Stins te Stiens

Dinsdag 21 oktober 2008
Jelly Sloot uit Stiens is in 1983 begonnen met quilt-lessen. Sindsdien heeft ze bepaald niet stilgezeten. In de afgelopen jaren heeft ze veel quilts geproduceerd. In het winterseizoen verzorgt Jelly cursussen en workshops in verschillende quilt-technieken. Ze verzorgt ook wel quilt-demonstraties, zoals afgelopen zomer in Arnhem waar een quilt van Jelly Sloot werd geëxposeerd op de landelijke tentoonstelling van het Quiltersgilde.

Momenteel maakt ze nagenoeg alle quilts met de machine, zowel het patchen (het aan elkaar zetten van de gesneden lapjes) als het quilten (het aan elkaar bevestigen van de drie verschillende lagen). Haar inspiratie haalt Jelly uit boeken of uit lessen van gerenommeerde quilters. Ze maakt ook eigen ontwerpen.

Tot eind oktober 2008 exposeert Jelly Sloot een groot aantal van haar quilts in de ontvangsthal van kerkelijk centrum De Hege Stins aan de Gysbert Japicxstrjitte te Stiens. Daar hangt ook een groep kleine "dagboekquiltjes" bij. Eén van die dagboekquiltjes is de machinale applicatie "Banksia". Het is de afbeelding van de Banksia, de nationale bloem van Australië, van een kleine boom, die voornamelijk voorkomt langs de gematigde oostkust van Australië.

Geen opmerkingen: