zaterdag 6 september 2008

Zo zie je alles ... bij IKEA ... èn bij Stenden hogeschool

Vrijdag 5 september 2008

Na dochter Baukje is inmiddels ook onze oudste zoon Jan Wijbe van Hilversum - via ons thuisadres in Stiens - weer verhuisd; deze keer naar Groningen. Nu hij de bachelor degree Media en Entertainment Management heeft behaald, start Jan Wijbe bij de bachelor-opleiding Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) met een schakeljaar, dat volgend jaar toegang geeft tot de Master-opleiding Marketing van de RUG.

Afgelopen maandagavond was onze eerste verhuisrit van Stiens naar Groningen. Vandaag rijden Durkje en ik weer met een volle auto en aanhangwagen om de laatste inboedel over te brengen. Een aantal stukken huisraad moeten nog worden aangeschaft. Evenals een grote groep studenten met ouders - zo blijkt ons vanmiddag in de winkel - betekent dat een bezoek in de stad Groningen aan de onder studenten zo populaire woonwinkel IKEA.

Als we de winkel binnenwandelen, valt mij op hoe goed deze winkel de min of meer gedwongen winkelroute op diverse locaties aangeeft. Je ziet zó waar je kunt beginnen, onderweg is duidelijk waar je links en rechts moet en je wordt hier over de bovenverdieping en daarna over de begane grond keurig via het zelfbedieningsmagazijn èn de kassa naar de afhaalbalie voor grote meubelstukken geloodst, alwaar de betaalde artikelen dan keurig voor je klaar staan.

Als ik de grote wegwijsborden met de tekst "Zo zie je alles" zie, moet ik even denken aan het Handboek Accreditatie dat ik beroepshalve in de afgelopen jaren heb geschreven en doorontwikkeld ten behoeve van alle accreditatietrajecten die de opleidingen van de Stenden hogeschool doorlopen teneinde wederom met hoge scores geaccrediteerd te worden. Eigenlijk zou deze IKEA-leus een goede titel zijn voor mijn Stenden-Handboek Accreditatie, omdat de inhoud van dit steeds weer geupdate protocol ook aangeeft waar een opleiding een accreditatietraject start en welke route wij dan met zijn allen doorlopen om uiteindelijk aan het eind van het traject tot het gewenste resultaat te komen.
Zo zie je maar weer ......... Zo zie je alles.

Geen opmerkingen: