zondag 7 september 2008

Lionel Richie in concert with Candy Dulfer and Trijntje Oosterhuis

Zaterdag 6 september 2008

Vanmiddag rijden we naar het Gelredome in Arnhem. Vanavond bezoeken we het concert van Lionel Richie: Symphonica in Rosso 2008. Tegen de avond parkeren we de auto bij Stayokay in Arnhem, waar we vannacht zullen overnachten. Met de stadsbus naar het station en vanaf daar met de speciale pendelbus naar het Gelredome.

In het voorprogramma treedt zanger Jeroen van der Boom op. De zaal kleurt steeds roder van alle kleding, van alle rode accenten van de 35.000 bezoekers en van de spotlights in de immense zaal. Om 20.30 uur klinkt zacht "Hello ...", en dan luider "... is it me you're looking for?". Het begin van een geweldige show.

In zijn openingswoord belooft Lionel Richie al zijn tophits te spelen. En inderdaad, ze passeren vanavond allemaal de revue. Ook de overbekende nummers van zijn Commodores uit de jaren 1972-1982; uit de jaren dat wij in het voortgezet onderwijs zaten, dat we studeerden en dat we begonnen te werken. Eén en al herkenning. En wie kent ze niet: "Sail on", "All night long", "Say you, Say Me" en aan het eind van de avond natuurlijk "Hello, is it me you're looking for?".

Alain Clark komt even voorbij. En ook de muzikaal veelzijdige Trijntje Oosterhuis treedt op, zij het - in mijn ogen - veel te kort. De muzikale begeleiding komt van Guido's Orchestra, een mix van popband & klassiek orkest, onder leiding van Guido Dieteren.

Ronduit fantastisch is ook het samenspel tussen Lionel Richie en onze eigen saxofoniste Candy Dulfer. Een groots muziekspektakel wordt dat. Waar ik de hele avond op zit te wachten, is een gezamenlijk nummer van onze drie toppers: Lionel Richie, Trijntje Oosterhuis en Candy Dulfer. Maar die combinatie krijgen we helaas niet te horen. Jammer is dat.

De avond vliegt om. Bijna tweeëneenhalf uur non stop-muziek, prachtige dans, kleurrijke visuele effecten met natuurlijk heel veel rood en af en toe een uitzinnig publiek. Aan het eind van de avond - bij de laatste nummers - is de zaal helemaal los. Op de tribunes rondom ons, zit bijna niemand meer op zijn zitplaats. Er wordt geklapt, gedanst en gezongen. Prachtig om er bij te zijn.

Geen opmerkingen: