zondag 15 juni 2008

Sing in met Lijn 12 in de Sint Vituskerk

Zondag 15 juni 2008

De Gereformeerde Evangelisatiecommissie organiseert vanavond in de Nederlandse Hervormde Sint Vituskerk in Stiens een Sing In. Voorganger is dominee Gerrit Wessels en organist is de heer Han Giesing. Het negen zanger(e)s(sen) tellende vocaal ensemble Lijn 12 uit Dokkum verleent aan deze evangelisatiedienst haar bijzonder gewaardeerde medewerking.

Het thema van deze Gemeentedienst is "Enthousiasme". In de overdenking legt dominee Wessels uit dat het hier gaat om een uit het Grieks afkomstig woord. Hij vertelt wat daarvan waarschijnlijk indertijd èn wat daarvan vooral ook nu voor ons de betekenis kan zijn. Onderstaande - vanavond ook gezongen - woorden van lied 351 uit de Evangelische Liedbundel komen dicht bij de eigenlijke betekenis van het woord "enthousiasme":
Prijst de Vader, prijst de Zoon.
Prijst de Geest, die in ons woont.
Prijst de Koning der heerlijkheid.
Prijst Hem tot in eeuwigheid.

Enthousiasme wordt in deze kerkdienst vooral aangetroffen bij de Dokkumer zanggroep. Lijn 12 biedt vanavond een enthousiasmerend repertoire van knap gezongen liederen - bv. uit Afrika, Taizé en Negro Spirituals - nu eens begeleid door piano, maar af en toe ook heel mooi a capella gezongen. Daarbij een subtiele, bijpassende choreografie. Ze oogsten veel waardering bij de bezoekers van deze dienst. De fijne muziek van Lijn 12 klinkt perfect in zo'n mooie terpdorp-kerk, zoals hier & nu in het koor van deze inmiddels 900 jaar oude Sint Vituskerk.

Geen opmerkingen: