dinsdag 8 april 2008

Voorjaarsconcert VU-orkest in de Beurs van Berlage te Amsterdam


Maandag 7 april 2008

Vanavond zijn we genodigd om het Voorjaarsconcert van het VU-Orkest bij te wonen in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Samen met Durkje en enkele leden van het Regiocomité Fryslân wonen we deze bijeenkomst bij, die wordt georganiseerd voor met name Verenigingsleden en medewerkers en relaties van de Vrije Universiteit, VU medisch centrum en Windesheim.

Nadat bestuursvoorzitter René Smit iedereen welkom heeft geheten, verzorgt eerst Mient Jan Faber (bijzonder VU-hoogleraar "Citizen's involvement in war situations") zijn VU-project "Academische Vrijheid", over de hulp die de VU geeft aan wetenschappers in nood in Irak. Daarna presenteert VU-mc-hoogleraar Kindergeneeskunde John Roord zijn VU-mc-project "Doctor 2 Doctor", over de hulp die VU-mc-kinderartsen geven aan collega's in Kenia.

Het VU-orkest o.l.v. dirigent Daan Admiraal speelt vóór de pauze "Also Sprach Zarathustra" (1896) van Richard Strauss en na de pauze "Lyrische Symfonie" (1924) van Alexander von Zemlinsky, met als solisten sopraan Lenneke Ruiten en bariton Pieter Hendriks.

Geen opmerkingen: