vrijdag 13 september 2024

Reisdag van Illiers-Combray naar Montoire-sur-le-Loir

Dinsdag 20 augustus 2024
 
 Camping des Reclusages in Montoire-sur-le-Loir

















Van Camping ‘Le Bois Fleuri’ van Illiers-Combray
Na onze tweede serie van zes wandeldagen op de westvariant van de Via Turonensis, hebben Durkje en ik vandaag een reisdag.
Vanmorgen slapen we tot ongeveer 7:30 uur eerst maar eens uit, en daarna beginnen we deze dag met een rustig ontbijt in de caravan, op zijn Frans, met verse stokbrood en croissants.
Na het ontbijt maken we de caravan klaar voor vertrek. 
Om 10:00 uur verlaten we Camping ‘Le Bois Fleuri’ van Illiers-Combray en rijden dan eerst via de A11 en daarna over de D1 naar Saint-Calais, en daarna door naar Montoire-sur-le-Loire.

Naar 'Camping des Reclusages' in Montoire-sur-le-Loir 
In Montoire-sur-le-Loir rijden we naar Camping des Reclusages, die is aangesloten bij de organisatie Camping Car Park, met als gevolg dat er geen receptie (meer) is, en dat we een account moeten aanmaken op een betaalterminal en daarmee dan een pasje krijgen, dat we opwaarderen met drie overnachtingen op deze camping. Met die kampeerpas kunnen we dan deze drie dagen op en af rijden door de kampeerpas te scannen bij de ingang en bij de uitgang van de camping. De betaalterminal geeft aan dat er nog 106 van de 120 kampeerplekken beschikbaar zijn, en je kunt na het oprijden dan de voor jou mooiste resterende plek uitzoeken, om daar te gaan kamperen.
We kiezen een hele ruime plek met voldoende mogelijkheden voor zon en schaduw, zo ongeveer aan het begin van de camping, met het sanitairgebouw vlakbij. Het blijkt een heerlijk rustige camping te zijn, met een gemêleerd publiek. Wij hebben een kampeerplaats vast voor drie nachten geboekt, met een optie voor meer; dat kan hier prima door de kampeerpas weer op te waarderen. Een aangename camping is het, die ligt aan de rivier de Loir.
We arriveren bij deze camping om ongeveer vijf over half twaalf, en we kunnen direct het terrein op. 
Dan kunnen we de caravan installeren, en na wat gegeten te hebben, maken we alles in gereedheid voor de komende wandeldagen.

Montoire-sur-le-Loir
Aan het eind van de middag halen we in Montoire-sur-le-Loir bij de supermarkt  onze boodschappen voor de komende drie wandeldagen.
Het is vandaag overigens lekker vakantieweer. Vanmorgen bij vertrek was het 19 graden Celsius en zonnig, en bij aankomst was het hier 21 graden Celsius. Na de middaglunch neemt de bewolking toe, maar de temperatuur blijft vooralsnog aangenaam. Om even vóór vier uur begin het licht te regenen, dus gaan we verder met onze bezigheden in de caravan. 
Vanavond eten we in de caravan. 
Daarna maken we een avond-wandeling door Montoire-sur-le-Loir.

Geen opmerkingen: