vrijdag 5 april 2024

Volleybalwedstrijd van Kwiek HS2 versus Oryx HS2 in Damwâld

Donderdag 4 april 2024
 
Spelfragment van Kwiek H2 vs Oryx H2

















Promotieklasse
Vanavond zijn Durkje en ik aanwezig bij wedstrijden van de volleybalcompetitie in de sporthal van Campus Damwâld, in het Friese Damwâld. 
Het tweede herenteam van Kwiek uit het Friese Damwâld gaat in haar thuiswedstrijd met een goed gevulde tribune de sportieve strijd aan met het tweede herenteam van Oryx uit de stad Groningen, waarin ook Jan Wijbe meespeelt. 
De beide teams spelen in de promotieklasse, en bij winst van Oryx stelt dit herenteam haar derde plaats in het eindklassement zeker, terwijl Kwiek dan haar elfde plaats op de ranglijst inneemt. 
Je zou daaruit kunnen concluderen dat Oryx met sterk overwicht vanavond zou kunnen winnen. Maar de Damwâldsters zijn zeker niet van plan om na hun voorgaande in Groningen verloren uitwedstrijd de winst zo gemakkelijk aan Oryx mee te geven.

0-1   0-2   0-3   0-4
Oryx wint de eerste set. 0-1. De toon is gezet.
Maar de tussenstanden gaan vrijwel gelijk op. Toch wint Oryx ook de tweede set. 0-2. 
Dat spelbeeld verandert in de derde set niet. De beide teams zetten elkaar behoorlijk onder prestatiedruk. Bij de opslagwisselingen wordt door spelers op het veld en door de Kwiek-trommelaar op de tribune om de haverklap 'Damwoude' geroepen, ondanks het feit dat de correcte naam van hun dorp 'Damwâld' is, maar ook dat geschreeuw met trommeldrieslag helpt Kwiek niet, want alleen beter volleyballend kan worden gewonnen. Kwiek verliest ook de derde set. 3-0.
De sportieve strijd gaat door, ook in de vierde set. In beide kampen wordt er vanavond alles aan gedaan om de setwinst te kapen. Er wordt geswitcht, gewisseld en er worden time outs aangevraagd.  
De strijdende teams blijven elkaar qua tussenstanden op de voet volgen, dus het blijft spannend tot het eind. 
Dan is het setpoint. Nog één keer gaat de bal het spel in, en dan gaan bij Oryx de armen triomfantelijk de lucht in, want ook deze vierde, laatste set wordt door het Groninger Oryx gewonnen. Eindstand: 0-4. 









Geen opmerkingen: