woensdag 20 maart 2024

Je bent niet alleen tour in Stiens

Zondagavond 17 maart 2024
 
Scene uit de 'Je bent niet alleen-tour' in Stiens












Beleef Pasen als nooit tevoren
Vanavond is de ‘Je bent niet alleen tourin sporthal It Gryn in Stiens. 
Hier horen we het eeuwenoude verhaal van Barabas en Jezus en maken we eveneens kennis met Lieke.
Deze bijbels Barabbas en de hedendaagse Lieke lopen ieder aan tegen hun eigen grenzen van eenzaamheid, angst en minderwaardigheid. 

 
 

Pas als ze hun zorgen aan Jezus geven, mogen ze hoop en nieuw leven vinden bij God, ofwel Jezus.
Dit evenement wil ook de kerkelijke gemeenten rond Leeuwarden helpen – vandaag dus in Stiens - om Pasen te beleven. 
Iedereen is van harte welkom om dit evenement bij te wonen.
 
 
 

De opkomst blijkt vanavond wel wat teleurstellend te zijn, want de grote zaal van sporthal It Gryn is maar ongeveer voor de helft gevuld met publiek, maar dat weerhoudt de artiesten op het podium niet van hun enthousiasme om van dit Paas-evenement een waarde(n)volle belevenis te maken.
Je kunt deze voorstelling beschouwen als een soort indoor-Passion-event.
 
 
 

De Paas-voorstelling wordt gepresenteerd door Bart Hesseling, die de verbindende teksten uitspreekt, en het groot aantal bijpassende optredens met songs van zanger Syb van der Ploeg met pianist Wiebe Kaspers en zangeres Sterre Koning aankondigt.
De beamerpresentatie tussendoor worden kunstig en passend gecreëerd en vertoond door de Friese zandkunstenaar Gert van der Vijver.
Verder krijgen we tussen de bedrijven door show-elementen te zien van een jongleur, en van topturnster Jana Zimmermann.
 
 
 

Barabbas en Lieke zijn de verhaal-personen die met een tijdsverschil van twee millennia uitdrukking geven aan een groot aantal ongewenste gevoelens van bijvoorbeeld eenzaamheid, angst en minderwaardigheid. 
Die ellende duurt overigens wel betrekkelijk lang gedurende deze voorstelling, maar - eind goed, al goed - uiteindelijk komt wel de verlossing van al die menselijke tragiek, en wordt duidelijk dat het lijden en sterven en de opstanding van Jezus Christus een ware, positieve ommekeer in het leven van ons mensen brengt, als je Jezus als je Verlosser aanneemt.
 
 
  

Een bijna twee uren durende voorstelling met veel verschillende performances maken van dit Paas-event een bijzondere gebeurtenis, die door het publiek na afloop van dit Paas-programma wordt beloond met een daverend applaus voor allen die hun medewerking gaven aan deze avondbijeenkomst in Stiens.
De foto's hierboven en hieronder geven een impressie van wat we hier vanavond hebben gezien.
 
 
 

Geen opmerkingen: