zaterdag 8 juli 2023

Happy Birthday @ Schiphol Amsterdam Airport

Donderdag 6 juli 2023
 
Happy Birthday @ Schiphol

















Landed
Net na tien uur vanmorgen landt een Boeing van United Airlines vanuit San Francisco op Schiphol Amsterdam Airport. Durkje en ik staan dan paraat in de aankomsthal van Schiphol om Jan Wijbe & Gaby met hun kinderen daar te verwelkomen en af te halen, om hen straks thuis te brengen, na hun ongeveer zes wekend durend verblijf in het westen van de Verenigde Staten.
Natuurlijk zijn we heel blij dat ze veilig geland en terug zijn, want ons weerzien doet ons goed, en die vreugde wordt nog eens extra onderstreept door het feit dat één van onze 'pake- en beppesizzers' vannacht in het vliegtuig haar eerste verjaardag begon te vieren. Vanaf vandaag is ze geen baby meer, maar een dreumes, en dat is - dankbaar als we zijn - best een feestje waard.

Birthday
Na ons weerzien in de vliegveldterminal gaan we naar buiten, want daar is het prachtig zonnig weer, en beter vertoeven dan in de drukke terminal. Buiten zingen we met z'n allen voor de jarige het 'O, wat zijn wij heden blij', maar dat had na die verblijfsperiode in de USA ook heel goed het 'Happy Birthday' kunnen worden, maar ja, ze zijn nu weer in Nederland om het leven te vieren.
Na het uitpakken van het eerste - Amerikaanse - verjaardagskadootje gaan we naar de auto's, waarin de grote hoeveelheid bagage wordt geladen, om aansluitend met z'n allen direct huiswaarts te keren. 
Het is memorabel om je eerste verjaardag hoog in de lucht in zo'n grote Boeing te gaan vieren, en dat feestje gaat nog wel even door, ook nadat je op Schiphol je eerste verjaardagskadootje in ontvangst neemt nadat er voor je is gezongen is. Als broerlief bij het 'hiep, hiep, hoera!' de armen uitbundig in de lucht steekt, verschijnt er dan ook een vrolijk glimlachje op het gezicht van de jarige.

Geen opmerkingen: