maandag 5 juni 2023

Pinksterfeest op het Kaatsveld van Stiens

Zondag 28 mei 2023
 
Pinksterfeest-kerkdienst te velde op het kaatsveld in Stiens 

















Pinksterfeest samen vieren
Het is al enkele jaren te doen gebruikelijk dat de Protestantse Gemeente te Stiens het Pinksterfeest viert met een ochtendkerkdienst op het kaatsveld van Stiens. Zo ook vandaag, onder de stralende zon.
Voorganger van deze Pinksterviering is dominee Jak Verwaal, en de muzikale begeleiding van deze eredienst wordt verzorgd door onze gemeenteband United.
Velen van de kerkelijke gemeente zijn al druk in de weer geweest om ervoor te zorgen dat wij met zijn allen dit feest hier kunnen vieren, dat wordt afgesloten met een gezellig samenzijn op het kaatsveld na afloop van deze Pinksterviering.

Dienst te velde 
United zingt voorafgaand aan de dienst het lied 'Create in me a clean heart': vernieuw een vaste Geest in mij.
Na woorden van welkom zingen we met zijn allen 'Kom laat ons deze dag met heilig vuur bezingen; Eens gaf de Heilige Geest aan velen heldenmoed. Bid dat Hij ons vandaag verlicht met Pinkstergloed'.
Voordat de kinderen elders op het kaatsveld hun kindernevendienst aanvangen, worden we begroet door de voorganger, bidden we, en zingen we 'Geest van God, maak in dit uur al Uw kind'ren vrij'.
Daarna vertolkt United het lied 'Ik ben' van Marcel Zimmer, en wij zingen het refrein van zijn lied mee. 
Tussen de schriftlezing over 'De komst van de Heilige Geest' en het luisterlied 'Laat ons samen één zijn' van Sela, luisteren we naar de overdenking in drie punten van dominee Verwaal, gevolgd door dankgebed en collecte.
Aan het eind van de viering zingen we nog de zegen-liederen 'May de road rise to meet you' en 'Er komen stromen van zegen', en dan tot slot na de zegen en heenzending door de voorganger wordt deze Pinksterdienst te velde afgesloten met het zingen van het lied 'Build Your Kingdom Here', Heilige Geest, kom ons nu binnenvallen. Wij zijn Uw Kerk'.

Geen opmerkingen: