zaterdag 20 mei 2023

Ervaren pelgrims via het Jabikspaad op doortocht door Feinsum

Zondagmiddag 7 mei 2023
 
Pelgrims Meta & Gert op doortocht langs Refugio Ultreia Feinsum

















Twee ervaren pelgrims op doortocht
Vanmiddag worden we in onze Refugio Ultreia Feinsum blij verrast met het passeren van twee behoorlijk ervaren pelgrims, die dezer dagen het Friese Jabikspaad bewandelen.
Het zijn de pelgrims Meta & Gert, afkomstig uit het Westland. 
Ze hebben eerder al de hele pelgrimstocht volbracht, vanaf hun eigen voordeur in De Lier tot aan de kathedraal in het Spaanse bedevaartsoord Santiago de Compostela.
En nu pelgrimeren ze op het Jabikspaad, en daartoe hebben ze de oostelijke routevariant gekozen, die vanuit Sint-Jacobiparochie onder andere langs Feinsum, Stiens en Leeuwarden loopt, waarna de route vanuit Jirnsum - aldaar samengegaan met de westelijke routevariant - verder gaat naar het Overijsselse Hasselt.
Ze hebben gisteren alvast het traject van Sint-Jacobiparochie naar Zwarte Haan gelopen, en vanmorgen zijn ze vertrokken uit Zwarte Haan.
Ze overnachten in hun camper, en maken logistiek ook gebruik van de fiets voor hun heen- of weer-verkeer.

Ontmoeting in Refugio Ultreia Feinsum
We nodigen hen binnen uit voor een kop koffie, en ze krijgen natuurlijk ook ons refugiostempel mee. 
Na een boeiende en ook gezellige ontmoeting met veel mooie pelgrimsverhalen maken ze zich weer klaar voor het vervolg, en nadat we afscheid hebben genomen, vervolgen ze hun dag-etappe vanuit Feinsum richting Stiens en dan naar Britsum.
Rond het avonduur zien we ze nog een keer op hun fietsen terugrijden in tegengestelde richting. Ze hebben hun doel voor vandaag dus bereikt, en zijn weer op weg naar hun camper voor de volgende overnachting, en ... dan morgen weer verder.

Geen opmerkingen: