vrijdag 19 mei 2023

Dominee Jak Verwaal van Stiens 40 jaar predikant

Zondag 7 mei 2023
 
Dominee Jak Verwaal in de Sint-Vituskerk van Stiens

















Felicitaties na de dienst
Bij aanvang van de kerkdienst vanmorgen in de Sint-Vituskerk van de Protestantse Gemeente te Stiens vraagt de ouderlinge van dienst aan de gemeenteleden om aan het eind van deze ochtenddienst na het uitspreken van de zegen door de voorganger weer even te gaan zitten, omdat er dan nog een mededeling van de kerkenraad zal volgen.
De ochtendviering van vandaag vangt dan aan, en na de kerkdienst, na de zegen, gaan we allen weer zitten.
De voorzitter van de kerkenraad Ernst Jonker komt naar voren, en vertelt tot verrassing van velen dat we vandaag ook het heuglijke feit vieren dat onze gemeentepredikant dominee Jak Verwaal nu veertig jaar predikant is. Daarbij volgt een toespraak, waarin ook zijn goede kwaliteiten die onze kerkelijke gemeente den deel vallen, worden geroemd.
Met een uitgebreide toelichting op het kleurrijke boeket bloemen en ook een toelichting bij een kadopakket van twee bijzondere flessen wijn worden daarna de genoemde kado's door de kerkenraadsvoorzitter namens onze kerkelijke gemeente als jubileumkado aangeboden aan dominee Jak Verwaal.
Die beantwoordt de aanbieding van deze feestelijke kado's met woorden van persoonlijke reflectie en dank.
Bij het uitgaan van de kerk worden alle kerkgangers in de gelegenheid gesteld om onze herder en leraar van harte te feliciteren met het vreugdevolle jubileum van diens veertigjarig predikantschap.

Geen opmerkingen: