donderdag 25 mei 2023

Bestuur van Stifting Nijkleaster bijeen in de Sint-Radboudkerk van Jorwert

Dinsdag 23 mei 2023 
In het koor van de Sint-Radboudkerk te Jorwert


Naar een feestelijke Pinksterweekend
Vanavond komen we weer bijeen voor onze maandelijkse bestuursvergadering van de Stifting Nijkleaster. De vergadering vindt plaats in de Voorkerk van de Sint-Radboudkerk te Jorwert, de kerk die als kloosterkerk wordt gebruikt door Nijkleaster.
Deze vergadering vindt plaats in een bijzondere week, namelijk de week voorafgaand aan de opening van ons nieuwe kloostercomplex nabij Hilaard, dat bekend zal staan als Nijkleaster-Westerhûs.
Uiteraard staan vanavond ook de feestelijke activiteiten centraal van het komende Pinksterweekend, waarin de 17 kloosterlingen zich zullen gaan verbinden aan de Protestantse Kloostergemeente Nijkleaster-Westerwert, waarin het kloostercomplex officieel zal worden geopend, en waarin we op Pinkstermaandag tussen 10:30-12:00 uur en tussen 14:00-15:30 uur een Open Huis organiseren, waarbij alle belangstellenden welkom zijn om het hele kloostercomplex te komen bezichtigen.

Bestuursvergadering
Nadat we de notulen met ook de actielijst en de jaarkalender hebben doorgenomen, gaan we na dit terugblikken en vooruitkijken aan de slag met lopende bestuurszaken.
De productie van ons Bestuursverslag 2022 (Jaarverslag & Jaarrekening) vordert gestaag. 
We kijken nog even terug op de stand van zaken die verband houden met de door ons ingestelde Taakgroep, die het proces begeleidt van onze steeds nauwer wordende samenwerking met de Protestantse Kloostergemeente Nijkleaster-Westerwert; en in deze groep agendapunten komen ook onze financiële zaken aan de orde. 
Tussendoor blikken we even vooruit op wat geagendeerd zal worden in onze gezamenlijke bestuursvergadering van de komende maand, omdat in juni het bestuur van onze stichting en de kerkenraad van de protestantse kloostergemeente weer eens samen gaan vergaderen.
Na nog enkele zaken besproken te hebben die te maken hebben met de afwikkeling van het restauratie- en bouwproces evalueren we de try out-periode, waarin proef-gasten één of meer dagen hebben verbleven in ons klooster, teneinde ons in de werkpraktijk van alledag te laten oefenen in het ontvangen van kloostergasten, en hen een goed programma van stilte, bezinning en verbinding aan te bieden.
En dan vanzelfsprekend komen allerlei items aan de orde die te maken hebben met de feestelijkheden van komend Pinksterweekend, waarna het klooster officieel zal zijn geopend, waarna de kloosterlingen zich hebben verbonden aan Nijkleaster, en wanneer we klaar zijn om het klooster in gebruik te nemen voor periodes van retraite, van Stilte, Bezinning en Verbinding.

Geen opmerkingen: