maandag 5 december 2022

Opening afhaalrestaurant Lahore Catering in Stiens

Zaterdagmiddag 3 december 2022
 
Lahore Catering brengt de Pakistaanse keuken in Stiens

















Start en groei van Lahore Catering in Stiens
Op uitnodiging van Shabana & Nasir zijn Durkje en ik vanmiddag aanwezig bij de feestelijke opening van het nieuwe afhaalrestaurant Lahore Catering in Stiens.
Lahore Catering is het initiatief van Shabana & Nasir Emmanual. Zij kwamen als gezin in 2013 vanuit Pakistan in Stiens wonen, en werden in dit dorp en omgeving al snel bekend vanwege de verkoop van heerlijke maaltijden en hapjes uit de Pakistaanse keuken.
Aanvankelijk werd in en vanuit hun huis gewerkt, maar enkele jaren geleden kochten ze een mooie foodtruck, waarmee ze hun Pakistaanse etenswaren verkochten - en ook blijven verkopen - op markten en braderieën. Met die foodtruck werd het mogelijk om naast het bezorgen van maaltijd in de omgeving ook grotere feesten en partijen op locatie van Pakistaans eten te voorzien.

Afhaalrestaurant van de Pakistaanse keuken van Lahore Catering 
De groei van Lahore Catering zet zich vandaag voort met de opening van het nieuwe afhaalrestaurant, aan de Langebuorren, in het dorpscentrum van Stiens.
Een grote groep genodigden verzamelt zich op hun uitnodiging rond 16:00 uur vanmiddag in het afhaalrestaurant, om daar het Pakistaanse echtpaar en hun personeel te feliciteren met deze mooie volgende stap in de doorontwikkeling van Lahore Catering.
Nasir heet alle aanwezigen hartelijk welkom, en bedankt de genodigden ook voor hun warme betrokkenheid bij Lahore Catering.
Onze plaatselijke, protestantse gemeentepredikant dominee Jak Verwaal krijgt daarna de gelegenheid om met een zegenbede de opening van het afhaalrestaurant van onze kerkelijke gemeenteleden te onderstrepen.

Daarna presenteert Nasir het medewerkersteam van hun nieuwe afhaalrestaurant. 

Uitbreiding van het winkel- en horeca-aanbod in Stiens
Tijdens de openingshandelingen gaat het culinaire werk in de Pakistaanse keuken achter de schermen volop door, want niet alleen de aanwezige gasten van deze opening gaan met heerlijk Pakistaans eten naar huis, want ook de eerste andere klanten uit Stiens en omgeving melden zich bij de afhaalbalie om hun bestelde Pakistaanse maaltijden af te halen bij Lahore Catering.
Stiens mag zich gelukkig prijzen met deze mooie aanvulling op het aanbod van het Stienser dorpswinkelcentrum, want naast alle Friese en niet-Friese ondernemers en bijvoorbeeld ook de Russische kapster en de Egyptische telefoon-winkelier, zien wij in Stiens nu ook de Pakistaanse keuken van dit nieuwe afhaalrestaurant als een waardevolle uitbreiding van het diverse winkel- en horeca-aanbod van Stiens.
Lahore Catering in Stiens biedt een breed aanbod van Catering, Afhaalmenu's en Thuisbezorg-maaltijden en hapjes uit de Pakistaanse keuken in Fryslân.

Geen opmerkingen: