zaterdag 3 september 2022

Toerrit van oldtimer bromfietsen langs Feinsum

Zaterdag 3 september 2022
 
Nostalgisch toeren op de Hege Hearewei bij de Hyltsjebrêge van Feinsum

















Nostalgisch toeren
Rond het middaguur passeert een lange stoet van enkele tientallen oldtimer bromfietsen ons dorp Feinsum. Vanuit Stiens komen ze als een schijnbaar oneindige sliert over de Hege Hearewei richting Feinsum, waar ze vóór ons huis over de Hyltsjebrêge gaan, om vervolgens over de Hege Hearewei hun toerrit te vervolgen in de richting van de Hallumerhoek.
Ik herken van vroeger een groot aantal bromfietsmerken, waaronder Zundapp, Kreidler, Puch, Vespa, Honda, waarvan een aantal types heel populair waren rond de jaren dat ik nog leerling was in het voortgezet onderwijs. 
Bijna achteraan zie ik ook nog een oude scooter rijden. De meeste mannen rijden op de dikke Zundapps en Kreidlers, op de hippe Puch, en op een rappe Honda, en enkele vrouwen zie ik rijden op bijvoorbeeld Puch Maxi en Vespa Ciao.
Mooi dat er nog altijd hobbyisten zijn die gepassioneerd dergelijke oude bromfietsen rijdend houden, en prachtig ook dat ze bovendien vooral op zulke gemeenschappelijke dagen zo kunnen genieten van het gezamenlijk rijden van een dergelijke toerrit door het vandaag zo zonnige Fryslân.

Geen opmerkingen: