maandag 4 juli 2022

Op Sanjes Safari bij Speelpark Sanjes Fertier in Feanwâlden

Zaterdag 2 juli 2022
 
Bij de Chileense Flamingo's van Sanjes Safari

















Ut fan hûs
Dit weekend logeren twee van onze kleinkinderen bij ons thuis in Feinsum. Baukje & Rauke kunnen zo een weekend tentkamperen op Ameland, en onze kleinzonen Elwin & Nolan zijn twee dagen bij ons als logé. Voor ons alle zes een mooie combinatie, dus iedereen blij.
Omdat het weer vandaag zo mooi is, biedt ons dat de gelegenheid om met beide jongens van inmiddels vier en bijna twee jaar een buitenactiviteit te organiseren.
We zoeken iets moois dicht bij huis, en vinden daartoe het speel- en dierenpark Sanjes Safari in Feanwâlden, voorheen ook bekend als Sanjes Fertier.

Outdoor & Indoor
Halverwege de ochtend rijden we naar Feanwâlden, waar we eerst een rondgang maken door de dierentuin van dit kinderpark. 
Daar maken we een rondgang binnen en buiten langs onder andere geiten, cavia's, struisvogels, konijnen, ezels, stokstaartjes, kamelen en Chileense flamingo's.
Daarna is het tijd voor de buitenspeeltuin, waar de jongens naar hartenlust kunnen rennen, glijden, springen, klauteren en rijden in de trapauto's van het verkeerspark. En ook de traphelicopter die over het speelterrein heen gaat, is populair.
Tot slot willen de jongens natuurlijk ook nog spelen in de indoor speeltuin, waar naast onder andere een draaimolen, een bouwhoek, een springkussen met klimwand ook de grootste indoor apenkooi van Fryslân is gehuisvest.
Tot halverwege de middag biedt het speelpark volop iets nieuws qua vertier, dus de uren vliegen om. Dat er lekker intensief is gespeeld, blijkt wel uit het feit dat de jongste van de twee vanuit Feanwâlden op de terugreis al vóór Hurdegaryp en de oudste al vóór Stiens in slaap is gevallen in de auto.

Geen opmerkingen: