vrijdag 8 juli 2022

Meester Pieter de Roest Muziekfestival in Westerbork

Donderdag 7 juli 2022
 
Enthousiast podium-optreden van de groepen 0 & 1 & 2

















Ter ere van meester Pieter de Roest
De christelijke basisschool 'Kindcentrum De Wegwijzer', gevestigd in de multifunctionele accommodatie 'Groene Borg' te Westerbork organiseert vandaag voor haar basisschoolkinderen, voor hun ouders en broers en zussen, opa's en oma's, en andere familieleden het zogenoemde 'Meester Pieter de Roest Muziekfestival' op het schoolplein van deze basisschool.
Omdat onze kleinzoon Elwin leerling is van deze basisschool zijn wij als 'pake & beppe' uitgenodigd om vanuit Fryslân bij dit muzikale evenement in de buitenlucht aanwezig te zijn.
De basisschooldirectrice Cobi Lakerveld heet alle kinderen en het publiek van harte welkom bij de opening van dit festival. Ze memoreert het recente overlijden van adjunct-schooldirecteur meester Pieter de Roest van deze school, die voorheen de belangrijke animator was van dit muziekfestival van deze school. Het lag dan ook wel alleszins voor de hand dat dit muziekfestival nu terecht de eervolle naam draagt van deze bijzonder gewaardeerde leerkracht: het 'Meester Pieter de Roest Muziekfestival'.

Vrolijke muziek van alle groepen
In de binnenhoek van het schoolgebouw is op het schoolplein een podium gebouwd, waarop de kinderen van de opeenvolgende basisschoolgroepen per groep enkele liedjes op de bühne brengen. Daarbij wordt onder aanstekelijk enthousiasmerende begeleiding van meester Pieter de Jong naar hartenlust gezongen, en knap gemusiceerd met verschillende instrumenten. 
De kinderen zetten hun beste beentjes voor om de ingestudeerde liedjes met verve ten gehore te brengen, en ze oogsten na elk lied een welverdiend hartelijk applaus van het grote publiek op het schoolplein. Na afloop van hun optreden worden alle kinderen ieder ook nog bedankt middels de overhandiging van een oranje roos.

Een ware festivalsfeer op het schoolplein
Tussen 17:00 uur en 19:00 uur genieten alle aanwezigen van de vrolijke muziek en van elkaars gezellige aanwezigheid. Rondom het schoolplein staan allerhande kramen, waar de gasten lekkere etenswaren, drinken, suikerspin en ijs kunnen kopen, opdat ook die faciliteiten ertoe bijdragen dat dit muziekfestival tot ieders tevredenheid een groot succes wordt. Een deel van de opbrengst daarvan en ook de collecte-opbrengst van 'met de hoed rond' is bestemd voor KWF Kankerbestrijding.
Vlak na 17:00 uur opende de Volksmuziekgroep Oasj het muziekfestival. Deze muziekgroep, waarvan meester Pieter de Roest voorheen ook spelend lid was, sluit rond 19:00 uur het muziekfestival af met een laatste optreden, waarbij met name door alle basisschoolkinderen mee gemusiceerd mag worden en het publiek ook wordt genodigd om bij het laatste lied een dansje te maken. Zo eindigt dit geslaagde muziekfestival op vrolijke wijze. Wat zou meester Pieter de Roest ook hebben genoten van zoveel vrolijk vertier met zoveel zingende kinderen en hun vrolijke publiek. 

Geen opmerkingen: