donderdag 19 mei 2022

Samen vieren kan weer bij Windesheim in Zwolle

Donderdagavond 12 mei 2022
 
Festivalsfeer op de campus van Windesheim in Zwolle

















Festival op de Zwolse campus
Eén van mijn oud-collega's van de Christelijke Hogeschool Windesheim te Zwolle gaat vandaag afscheid nemen wegens pensionering. 
We hebben elkaar een groot aantal jaren regelmatig ontmoet in onder andere de netwerkbijeenkomsten van het Nederlands Netwerk Kwaliteitsmanagement te Utrecht.
Op uitnodiging voor zijn afscheidsbijeenkomst arriveer ik tegen het avonduur op de Zwolse campus van Windesheim. Het is prachtig zonnig weer, en er heerst een uitbundige sfeer op het binnenterrein van de hogeschool. Onder de muziekklanken van de grote geluidsinstallatie verpozen enkele honderden studenten en medewerkers te midden van enkele foodtrucks op het binnengebied. "Zoveel mensen en zo'n groot feest, dat zal toch niet voor het afscheid van Windesheim-collega Arie van der Ven zijn?', denk ik. 
Op het feestterrein zie ik mijn voormalige Leeuwarder hogeschoolcollega Egon van der Veer staan. Bij navraag vertelt hij me dat dit een grote party is, georganiseerd voor de hele hogeschoolbevolking, gewoon omdat het weer kan, zo na al die beperkende maatregelen waaronder velen hebben geleden in het kader van de Corona-pandemie. Even rondkijkend kun je zien dat velen heerlijk genieten van deze festivalsfeer in hogeschoolverband.

Welverdiend pensioen 
Binnen ontmoet ik de beginnende pensionado, die zich door de tientallen genodigden laat feliciteren met het begin van zijn pensioenjaren. Mooi dat Arie na zoveel onderwijsjaren zo vitaal afscheid mag nemen van zijn professionele carrière.
Uiteraard volgen op een gegeven moment ook de toespraken van Aries naaste hogeschoolcollega's. Waarderende woorden over zijn deskundige bijdragen aan kwalitatief goed hoger beroepsonderwijs, en welverdiend om nu een punt te zetten achter zijn lange onderwijsloopbaan.
Mooi is ook dat de officials Willem van Raaijen (Hobéon-directeur, tevens hoofd accreditatie en certificering) en Ruud van der Herberg (voorheen Hobéon-partner en auditor) aanwezig zijn, niet alleen voor dit afscheid, maar ook om samen uit naam van Hobéon Certificering te Den Haag een door Windesheim verdiend kwaliteitscertificaat te overhandigen, waaraan Arie ten behoeve van de verkrijging ervan ook een belangrijke bijdrage heeft geleverd.
Na de toespraken volgt het meer informele deel van deze afscheidsbijeenkomst, waarin er alle gelegenheid is om nog gezellig na te praten met collega's uit het hoger onderwijs.
Na vandaag mag Arie - samen met zijn ook aanwezige familie - welverdiend genieten van zijn pensioen.

Geen opmerkingen: