maandag 23 mei 2022

Letse pelgrims op het Jabikspaad in Feinsum

Zondagochtend 22 mei 2022
 
Drie Letse pelgrims bij Refugio Ultreia Feinsum

















Letten op het Jabikspaad
Drie wandelaars met rugzak wandelen vanmorgen over het Friese Jabikspaad van de Hege Hearewei ons dorp Feinsum binnen. Na enige tijd bij de Hyltsjebrêge de situatie ter plekke in ogenschouw genomen te hebben, komen ze vanaf het Jabikspaad naar onze Refugio Ultreia Feinsum, om een refugio-stempel te vragen voor hun routegids van het Jabikspaad.
Als we binnen nader kennis met hen maken, blijkt dat het drie pelgrims zijn, afkomstig uit Letland. Het echtpaar is al zo'n 20 jaar geleden naar Nederland gekomen om zich hier voor het werk in de ICT-sector te vestigen in Amsterdam, en de oudere mevrouw is de moeder, die vanuit Letland bij het echtpaar op bezoek is.

Met zijn drieën pelgrimeren op het Jabikspaad
Gedrieën bewandelen ze het Jabikspaad. Het Letse echtpaar heeft al behoorlijk veel kilometers afgelegd op pelgrimswegen in Frankrijk, en nu hebben ze ervoor gekozen om enkele dagen met moeder op het Jabikspaad te pelgrimeren. 
Gisteren zijn ze vertrokken bij de Groate Kerk van Sint-Jacobiparochie, en vannacht hebben ze overnacht in Oudebildtzijl. 
Eerder vanmorgen zijn ze vanuit Oudebildtzijl vertrokken, en inmiddels hebben ze dus ook Feinsum al bereikt.
Na een aangenaam gesprek over hun en onze pelgrimages nemen we afscheid van elkaar, en dan gaan deze drie Letse pelgrims bij Feinsum het Jabikspaad weer op, om dan over de Hege Hearewei op pad te gaan naar Stiens.

Geen opmerkingen: