maandag 30 augustus 2021

Wadden & rooien

Zaterdag 28 augustus 2021
   

Bij de aardappelrooimachine in Feinsum











Binnen spelen
In Feinsum en omstreken is altijd wel iets te beleven. Zo blijkt ook vandaag als we de hele dag Elwin bij ons op bezoek hebben.
Volgens een vast ritueel worden vanmorgen her en der binnenshuis allerlei attributen bijeen verzameld, teneinde in 'no time' onze woonkamer te transformeren in één grote speelkamer.
Daarna wordt de tuin rondom het huis geïnspecteerd op allerlei onregelmatigheden, en vervolgens worden in een rondgang rondom het huis de kozijnen van insecten en webben ontdaan. En natuurlijk mag binnen ook het traditionele stofzuigen niet ontbreken

Buitenspel
Dan is het tijd om erop uit te trekken. Op de Waddenzeedijk bij Zwarte Haan trotseren we de harde zeewind. Buitendijks experimenteren we - met onze laarzen aan - hoever we op het slik de branding van de Waddenzee kunnen naderen. Dat lukt hier niet, maar we kunnen het slik van de laarzen wel afspoelen in de Kouwe Faart, die hier in zee uitstroomt.
Natuurlijk mogen we vandaag de speeltuin van Feinsum niet vergeten, dus daar sluiten we deze middag af met een speelsessie en een picknick in het houten huisje op het speelterrein. Ondertussen worden de aardappelen op de akker naast de speeltuin gerooid, en zo'n rood gevaarte met daarop de rollende aardappelen is in de ogen van de driejarige Elwin uiteraard een indrukwekkende landbouwmachine, die geruime tijd de volle aandacht verdient.
Moe, maar voldaan wordt na een gezellige avondmaaltijd teruggeblikt op deze enerverende dag, en het verbaast dan ook niemand dat de thuisreis in het autostoeltje binnen de kortste keren al slapend wordt volbracht.

Geen opmerkingen: