vrijdag 9 juli 2021

Stichtingsbestuur Nijkleaster vergadert in Jorwert

Dinsdag 6 juli 2021
 
De Sint-Radboudkerk van Jorwert

















Restauratie en nieuwbouw
Als ik aan het begin van de avond Jorwert vanuit noordelijke richting nader, zie ik de avondzon-overgoten Sint-Radboudkerk zich markant aftekenen tegen de dreigende regenlucht.
Ik ben onderweg naar die kloosterkerk van Nijkleaster, omdat we vanavond daar onze maandelijkse vergadering van het bestuur van de Stifting Nijkleaster hebben.
Aan het begin van de vergadering is er ook een delegatie van de kerkenraad van de Protestantse Gemeente Westerwert bij, omdat we samen met hen in gesprek willen over de voortgaande zaken inzake de naderende restauratie van onze kloosterboerderij en de nieuwbouw van de kloosterwoningen en klooster-gastenverblijven.

Bestuurszaken
Daarna volgen enkele bestuurszaken, onder andere over ons nieuwe vergaderrooster, de huidige website en het vaststellen van ons Jaarverslag over het jaar 2020.
Vervolgens passeren enkele andere financiële zaken, en blikken we met tevredenheid terug op de eerste weken na de opening van de grote overzichtsexpositie in de Grote of Jacobijnerkerk te Leeuwarden, van de kunstwerken van de Friese kunstenaar Jentsje Popma, de kunstenaar met een missie, die zich zo positief heeft verbonden aan Nijkleaster en aan het werk dat wij als nieuw protestants klooster in Fryslân verzetten.
Tot slot bereiden we de jaarlijkse bestuursevaluatie procedureel en inhoudelijk voor, die na afloop van ons zomerreces zal worden gehouden in Feinsum.
Bestuursvoorzitter Alex Riemersma sluit met een avondgebed rond 22:00 uur deze laatste bestuursvergadering van dit afgelopen kloosterseizoen. 

Geen opmerkingen: