vrijdag 11 juni 2021

Welcome @ NHL Stenden University of Professional Education @ Leeuwarden

Woensdag 9 juni 2021
 
Hartelijk welkom terug bij NHL Stenden Hogeschool in Leeuwarden

















Lock down ook in het hoger beroepsonderwijs
De door de overheid opgelegde beperkingen in het kader van de Corona-crisis raakten ook het hoger beroepsonderwijs in Nederland. Ook bij alle vestigingen van onze NHL Stenden Hogeschool kwam het meeste onderwijs op locatie nagenoeg stil te liggen. Gelukkig bood de Informatie- en Communicatietechnologie voldoende mogelijkheden om het hoger beroepsonderwijs online voort te zetten, teneinde te voorkomen dat onze studenten studievertraging zouden oplopen in deze Corona-periode. Het was niet alleen een uitdaging om in kwantitatief opzicht bijvoorbeeld alle lessen door te laten gaan, maar ook in kwalitatief opzicht was het voor bestuur, management, docenten, ondersteunend personeel en studenten best wel een uitdaging om de beoogde kwaliteit van het hoger beroepsonderwijs overeind te houden. Nu gold dat uiteraard niet alleen voor het HBO, want ook het wetenschappelijk onderwijs en alle vormen van primair en voortgezet onderwijs kregen te maken met een dergelijke uitdaging. Daar is hard aan gewerkt, en dat gebeurt nog steeds onverminderd.

Welcome back students & staff
Inmiddels is er enige ruimte gekomen om ook het hoger beroepsonderwijs weer deels en voorzichtig op te starten. Veel docenten zijn al gevaccineerd, er is voldoende testcapaciteit, er zijn voldoende zelftests beschikbaar, de hogeschoolgebouwen zijn heringericht om weer medewerkers en studenten te ontvangen, en de protocollen voor een veilige omgang met elkaar zijn genoegzaam bij iedereen bekend.
Kortom, er kan op beperkte schaal weer onderwijs worden aangeboden op locatie.
Zo ook in de gebouwen op de Kenniscampus Leeuwarden. 
Op het Kennisplein vóór de ingangen van de twee grote hoofdgebouwen staat momenteel een grote poort, waardoor de studenten vanaf de Rengerslaan het Kennisplein betreden. Om ook te laten zien dat we blij zijn dat we elkaar weer kunnen ontmoeten op de Kenniscampus, worden alle Nederlandse en alle internationale studenten, medewerkers en gasten van onze NHL Stenden Hogeschool hiermee 'Welcome' geheten voordat zij de hogeschoolgebouwen betreden.
Een feestelijke entree, en een feest om elkaar weer te ontmoeten in de hogeschool.

Geen opmerkingen: