zaterdag 12 juni 2021

Van start op het Jabikspaad; een nieuw begin

Zaterdag 12 juni 2021

In Feinsum doorstarten op het Jabikspaad
De tweede dag van een nieuwe pelgrimage
Ook vandaag passeren er weer wandelaars op het Jabikspaad onze woonplaats Feinsum.
Een pelgrim in spe is gisteren begonnen bij De Groate Kerk in Sint-Jacobiparochie om het Jabikspaad te bewandelen, daarbij begeleid door een wandelmaatje voor één dag. De eerste dag op dit Friese pelgrimspad eindigde in haar eigen woonplaats Oude Bildtzijl, waar de nacht werd doorgebracht.
Vanmorgen wordt ze door een ander wandelmaatje uit het Noordhollandse Petten vergezeld tijdens haar tweede dag op het pelgrimspad. Vandaag gaat de etappe van Oude Bildtzijl via Feinsum, Stiens, Britsum, Koarnjum, Jelsum en Leeuwarden naar Goutum als dagbestemming.
Rond het middaguur arriveren de twee bij onze Refugio Ultreia Feinsum, om hier een stempel van onze refugio te verkrijgen in de stempelkaart van het Jabikspaad.

Ultreia! 
Na een kort maar intensief gesprek - zo herkenbaar van pelgrims onder elkaar - gaan de beide dames het Jabikspaad weer op. We geven deze pelgrim in spe - en natuurlijk ook haar wandelmaatje - onze hartverwarmende pelgrimsgroet 'Ultreia!' mee; niet zomaar, maar omdat hen die hopelijk goed zal doen op deze bijzondere start (en) van een wellicht nog lange pelgrimage.  
Via de Hyltsjebrêge steken ze It Kanael van Feinsum daarna over, om over de Hege Hearewei richting Stiens hun doorstart te maken op het Jabikspaad.
Ultreia!

Geen opmerkingen: