vrijdag 30 april 2021

Twee pelgrims op het Jabikspaad in Feinsum

Vrijdag 30 april 2021

Twee pelgrims verlaten Feinsum over het Jabikspaad richting Stiens

















Gisteren van start
Ook vandaag zijn er in het noorden van Fryslân weer pelgrims op pad over het Fries-Overijsselse Jabikspaad richting Santiago de Compostela. 
Twee pelgrims, afkomstig uit Zutphen en Amsterdam, zijn gisteren hun pelgrimstocht begonnen bij de Groate Kerk van Sint-Jacobiparochie. Nadat ze eerst van Sint-Jacobiparochie (Santiago aan het Wad) naar Zwarte Haan (Finisterre aan het Wad) zijn gelopen, verlaten ze voor de nacht het Jabikspaad om in een Bed & Breakfast-accommodatie aan de Oude Bildtdijk de nacht door te brengen.

Vandaag en wat daarop volgt
Vanmorgen zijn ze verder gegaan vanaf Zwarte Haan, om vervolgens via de Waddenzeedijk, Nieuwe Bildtzijl, Oude Bildtzijl over de Monnikenbildtdijk en de Hege Hearewei richting Feinsum te lopen.
Bij aankomst in Feinsum ontvangen we hen om ze een pelgrimsstempel op hun stempelkaart mee te geven. Na een kop koffie en een goed gesprek binnen, vervolgen ze hun pelgrimspad over de Hege Hearewei, om dan voor vandaag tot slot nog het Jabikspaad van Feinsum tot in Stiens te volgen, alwaar ze vannacht in een Bed & Breakfast-locatie zullen overnachten.
Morgen gaan ze verder, via Leeuwarden naar Grouw. Over enkele dagen hopen ze via Hasselt de stad Zwolle te bereiken.

Geen opmerkingen: