vrijdag 30 april 2021

Loslaten en vasthouden in Blokzijl

Donderdag 29 april 2021

Bloemstukken op tractorwielen bij de Grote Kerk van Blokzijl

















Dankdienst voor het leven
Na een lange periode van leven tussen hoop en vrees nemen we vandaag afscheid van Karst, die vorige week als gevolg van een ernstige ziekte overleed.
We komen op deze regenachtig-trieste dag voor de dankdienst bijeen in de Grote Kerk van Blokzijl, om hier samen zijn leven en werken te gedenken.
Bij de entree van de Grote Kerk staan aan weerszijden van de kerkdeur twee bloemstukken, bevestigd aan twee grote tractor-wielen, waarmee op passende wijze tot uitdrukking wordt gebracht dat hij in zijn werkzame leven als succesvol ondernemer voornamelijk tussen tractoren en andere landbouwvoertuigen heeft gewerkt in het eigen landbouwmechanisatiebedrijf te Blokzijl.
Voordat we Karst naar zijn graf brengen, wonen we met zijn allen de dankdienst bij, onder leiding van dominee Jelle Vonk, predikant van de Protestantse Kerk van Blokzijl en omgeving.
We luisteren naar het In Memoriam, naar de schriftlezing en de overdenking van de voorganger, en naar bijpassende muziek. 
Op de rouwkaart, in de orde van dienst èn tijdens de dankdienst wordt treffend verwoord wat het betekent voor zijn naaste familie, vrienden en kennissen om Karst als geliefde nu los te moeten laten:

We laten je los, maar houden je altijd vast,
in ons hoofd, in ons hart, in zoveel herinneringen.
Dichtbij blijf jij.

We laten je los, maar houden je altijd vast.
Iemand zoals jij kan niet gaan.
Jij blijft ons altijd bij, met een lach en een traan.
Is het nu tijd om te gaan, wij zijn trots op jouw bestaan.

We laten je los, maar houden je altijd vast.


Geen opmerkingen: