woensdag 10 maart 2021

Stem volgende week op ..... ?

Woensdag 10 maart 2021
Het verkiezingsbord bij It Spoardok in Feinsum

















Actie en reactie
Het is verkiezingstijd. Volgende week gaan we op voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer der Staten Generaal.
Burgerlijke gemeenten hebben her en der in dorpen en steden weer grote verkiezingsborden geplaatst, waarop de politieke partijen hun verkiezingsposters kunnen plakken.
Bij elke verkiezing ontstaat daar weer het nodige gedoe over. Partijen die elkaars verkiezingsposters over elkaar heen plakken, posters die geheel of gedeeltelijk van de verkiezingsborden worden gescheurd, en verkiezingsposters die worden bekrast en beklad, waarmee ze soms grotendeels of geheel onleesbaar worden gemaakt. Spandoeken zijn in de afgelopen weken kapot gesneden, en er is inmiddels gepoogd om verkiezingsborden in brand te steken.

Van deze tijd?
In ons dorp Feinsum bij It Spoardok is dat niet anders, alhoewel de baldadigheid hier wel een heel ernstige vorm heeft aangenomen. Van alle affiches die op dit Feinsumer verkiezingsbord zijn geplakt, zijn nog drie redelijk zichtbaar, en van nog slechts twee van die drie verkiezingsposters is de naam van de betreffende politieke partij leesbaar.
Je kunt er van alles van vinden.
Wellicht dat dit na volgende week in de gemeenteraad van onze gemeente Leeuwarden een goede aanleiding is om eens met elkaar in gesprek te gaan over het nut en de noodzaak van dergelijke verkiezingsborden, in ons tijdperk waarin we via allerhande media door politieke partijen en door mediabedrijven al worden overspoeld met uitingen van politiek-promotionele aard. 
Zijn deze borden Anno 2021 nog wel van deze tijd?
Is het doel van deze borden bereikt?

Geen opmerkingen: