zondag 20 december 2020

Feinsumer kerstsfeer van buiten voor binnen

Donderdag 17 december 2020
 

De nieuwe Cadeau Kraam aan de Holdingawei in Feinsum











Kerstsfeer gezocht
In deze donkere dagen vóór Kerst willen velen iets moois in huis halen, iets gezelligs, dat mee helpt om de zo gewenste Kerstsfeer te creëren. Dat we al ruim negen maanden gebukt gaan onder alle aan elkaar opgelegde beperkingen wegens Covid19 en Corona, maakt dat veel mensen iets extra's nodig hebben om door die neerslachtige Corona-schil heen te breken.
De één hing al in de Sinterklaasperiode de kerstversiering buiten op, een ander kocht veel eerder dan normaal een kerstboom, en weer anderen halen het huis vol met allerhande sfeerverhogende decoraties.
Winkels speelden daar gretig op in door met een vervroegd en uitgebreider aanbod te komen. Maar toen was daar eergisteren ineens die - toch ook wel weer verwachte - persconferentie, waarna Nederland weer in 'Lock down' zou gaan. Resultaat: nagenoeg alle winkels dicht, geen kerstdecoraties meer te koop in winkelcentra, eventueel nog wel als afhaalartikel of online via webshops.

Elkaar goed doen, doet goed
En ondertussen ontstaan er ook weer heel nieuwe initiatieven, want als er iets is waar Nederlanders goed in zijn, dan is het wel gebruik maken van geboden kansen, en als er iets is waar ondernemende Friezen goed in zijn, dan is het wel gebruik maken van de mogelijkheid om allerhande koopwaar langs de kant van de doorgaande weg in de verkoop te brengen.
Deze week verscheen in Feinsum ook zo'n mooi voorbeeld van laagdrempelige verkoop, voor iedereen toegankelijk. 
Een eigengemaakte verkoopstand verscheen in de berm van de Holdingawei. Aan deze kraam een bordje met het opschrift: Cadeau Kraam. In de met kerstlichtjes versierde cadeau-kraam een uitgebreid aanbod van onder andere allerlei soorten kerstdecoratie, voor het merendeel zelfgemaakt. Voor elk wat wils, en voor de prijs ervan hoef je het niet te laten. Voor een luttel bedrag kun je al iets moois uitzoeken, voor jezelf, of je kunt er een ander natuurlijk ook blij mee maken, dus waarom niet iets meenemen? 
Dat het direct al vanaf het begin een succes is, blijkt wel uit het feit dat er regelmatig iemand bij de cadeau-kraam stopt om het hele aanbod aandachtig te bekijken. 
Zomaar weer een voorbeeld van hoe mensen elkaar blij kunnen maken met iets moois, door zelf iets te maken, door iets te kopen wat je mooi vindt, door zomaar iets moois aan een ander te geven.
Zo verrijken we elkaar in deze kersttijd met een goed gevoel. 

Geen opmerkingen: