vrijdag 4 september 2020

Wij gaan weer naar school in 2020

Vrijdag 4 september 2020

Ook in Broeksterwâld is de school weer begonnen











Voorzichtig met schoolgaande kinderen
Vanaf het begin van deze week zijn alle scholen in Nederland weer begonnen, na de zomervakantie en in Corona-tijd. De Corona-crisis krijgt daardoor nogal veel aandacht, waardoor aandacht voor de veiligheid van kinderen in het verkeer enigszins in de schaduw komt te staan. 
De nazomerstart van het onderwijs gaat elk jaar gepaard met een verkeersveiligheidscampagne. Deze campagne wordt jaarlijks uitgerold in diverse gemeenten in Nederland.
De campagne 'Wij gaan weer naar school' is een onderdeel van 'Leer in het Verkeer', een educatief verkeersprogramma, bestemd voor kinderen tussen de 1-6 jaar.

Campagne voor veiligheid in het verkeer
Weggebruikers worden met deze campagne erop geattendeerd dat de scholen weer zijn begonnen, en dat dan dus weer meer kinderen aan het verkeer deelnemen. Helaas is in de afgelopen jaren gebleken dat na de zomervakantie meer scholieren het slachtoffer worden van verkeersongelukken dan in de rest van het jaar.
Door deze campagne tijdig in te zetten, zorgen gemeenten en scholen er mede voor dat het aantal ongevallen zo laag mogelijk blijft.
Ook in Broeksterwâld is de basisschool weer begonnen, en eveneens bij de ingang van dit Friese dorp staat tegen het plaatsnaambord derhalve een campagnebord om het inkomende verkeer te waarschuwen voor alle schoolgaande kinderen.

Geen opmerkingen: