woensdag 12 augustus 2020

Welcome in the cloud

Maandag 10 augustus 2020

CompliMints in de 'Windows 10-start up mini laptop' van NHL Stenden Hogeschool














Na de fusie
Nu mijn zomervakantie voorbij is, breekt het moment vandaag aan om het werk van vóór het zomerreces te hervatten. Dat begint direct al met een nieuwe digitale werkomgeving.
Na de hogescholenfusie van NHL Hogeschool en Stenden Hogeschool tot NHL Stenden Hogeschool sinds 2018 is er heel veel gedaan - en zeker ook op digitaal gebied - om onze werkomgevingen van beide hogescholen te uniformeren. Zo langzamerhand veranderde er van alles in onze organisatie om allerhande werkprocessen goed op elkaar af te stemmen. In het onderwijs, bij onderzoek, externe dienstverlening en op gebieden als financiën, personeelszaken, facilitaire zaken, communicatie & marketing en ook studentenzaken is door velen hard gewerkt om niet alleen in naam, maar ook als hoger onderwijsgemeenschap in alles één hogeschool te worden.

Windows 10
Beide hogescholen werkten al met het Office365-pakket, maar nog wel met verschillende systemen. Vóór de zomervakantie werden alle studenten en medewerkers geïnformeerd over het feit dat we in deze zomervakantie van 2020 met zijn allen over gaan op het besturingssysteem van Windows 10. Zo geschiedde.
En dat betekent dat ik vandaag op het werk voor het eerst inlog in Windows 10 en dat we nu zover zijn dat alle studenten en alle medewerkers van onze hogeschool vanaf deze zomer in hetzelfde besturingssysteem werken.
Er zijn nu dus ook geen aparte NHL- en Stenden-computerwerkplekken meer, want iedereen kan nu op elke Windows 10-computer inloggen. Al onze werkbestanden zijn tegelijk overgezet naar OneDrive, dus ook die uniformeringsslag is nu gemaakt.

CompliMints
Ondertussen wordt nog gewerkt aan het verdergaand vervolmaken van de werking van dit nieuwe systeem. Zo kan er bijvoorbeeld via een kleine omweg wel worden geprint, maar wordt er nog aan gewerkt om binnenkort rechtstreeks te printen middels het zogenoemde 'follow me system', vanaf elke Windows 10-computer naar elke printer in onze hogeschoolgebouwen.
Omdat we elkaar als ICT-specialisten enerzijds en computergebruikers anderzijds best wel mogen complimenteren met elkaars flexibiliteit en inzet, vinden we op onze werkplekken een openstaand kartonnen mini-'laptopje', met op het 'beeldscherm' de tekst: 'Welcome in the cloud' en op de computer cover de tekst: 'Your fresh new digital environment'.
Die tekstopdrukken verwijzen uiteraard naar de aanleiding van dit bureau-cadeautje en verwijzen bovendien naar de drukstrip met 'CompiMint'- pepermuntjes die in de 'kast' van dit mini-laptopje zitten.
Ik start de computer op, krijg bij een startprobleempje snel en prima hulp op afstand van een collega van de Service Desk van ons hogeschool-Serviceplein, en voor de rest van mijn eerste werkdag kan ik prima aan het werk.

Geen opmerkingen: