vrijdag 14 augustus 2020

Pelgrimeren bij wisselend weer

Vrijdag 14 augustus 2020

Vertrekklaar bij Refugio Ultreia Feinsum voor de volgende etappe

Tropisch begin van een pelgrimage
Na een uitstel van 5 maanden wegens Corona-crisis was het gisteren dan zover dat de Friese pelgrim Nienke bij De Groate Kerk van Sint-Jacobiparochie is begonnen aan haar maanden durende pelgrimstocht van het Friese Sint-Jacobiparochie naar het Spaanse bedevaartsoord Santiago de Compostela. Die eerste dag was al direct een warme uitdaging, want de temperatuur steeg gisteren tot ver boven de dertig graden Celsius. Op het warmste moment van de dag arriveert ze bij onze refugio aan het Jabikspaad in Feinsum, voor een overnachting in ons pelgrimsverblijf.

Drieduizend kilometer pelgrimeren
Na een hete middag, verkoeling in de avond en een goede nachtrust is ze er vanmorgen weer klaar voor de volgende etappe op het pelgrimspad van het Jabikspaad, vanuit Feinsum via dorpen als Britsum, Stiens, Koarnjum en Jelsum richting Leeuwarden, en alles wat er daarna op volgt.
Vanmorgen om zes uur zetten we alles open om de heerlijke frisse ochtendlucht binnen te halen. Donkere wolken pakken zich dan samen boven Feinsum, met als gevolg dat het rond zeven uur stevig begint te regenen, met daarbij enige tijd zwaar onweer, afgesloten met een superharde donderslag. Daarna wordt het droog en is het een goed moment om aan de tweede etappe te beginnen.
We wensen Nienke veel succes, en bovenal heel veel mooie dagen en ervaringen op het ruim drieduizend kilometer lange pelgrimspad naar Santiago de Compostela, en we hopen over enkele maanden iets van haar ervaringen van een vast wel enerverende pelgrimage te horen.
Bon courage!

Geen opmerkingen: