zondag 14 juni 2020

Teamuitje bij Pitch&Putt in Leeuwarden

Donderdag 11 juni 2020
Beginnen bij de eerste hole van Pitch&Putt in Leeuwarden

Kwartaal thuiswerk

Door de van toepassing verklaarde noodverordening was het vanaf maandag 16 maart 2020 niet meer toegestaan om ons werk op NHL Stenden Hogeschool na het weekend in onze hogeschoolgebouwen te hervatten.
Inmiddels is dat al weer 13 weken geleden; een heel kwartaal.
In die afgelopen dertien weken hebben we manieren gezocht en ook gevonden om ons werk voor NHL Stenden Hogeschool ten behoeve van al die studenten effectief en efficiënt voort te zetten.
In de eerste weken was het vooral een zoekproces, om na te denken, te bespreken en af te spreken hoe wij onze studenten en ook elkaar als medewerkers het beste zouden kunnen blijven ondersteunen.
Naast gezondheid en welzijn staat voorop dat het onderwijs en de vorming van onze hogeschoolstudenten optimaal doorgang moet kunnen vinden.

MS Teams voor teams
We werken allen thuis en hebben geschikte manieren gevonden om de kwaliteit van het onderwijs, van het onderzoek en van de organisatie overeind te houden. Voor het werkoverleg in allerlei gremia komen we niet langer bijeen in onze hogeschoolgebouwen, maar biedt het programma MS Teams alle mogelijkheden die we nodig hebben voor een goede afstemming en doorontwikkeling van ons werk.
Dat gaat allemaal prima zo, maar het gemis aan persoonlijk contact begint voor velen steeds groter te worden. Onderwijs, onderzoek en organisatie vragen ook elkaar te ontmoeten. En dat is nu precies wat binnen onze hogeschoolgebouwen niet kan, omdat het niet verantwoord is in de huidige anderhalve meter-samenleving om elkaar op zo'n grote schaal van al die samenwerkingsgroepjes te ontmoeten in één ruimte, in één hogeschoolgebouw.

Kom mee naar buiten allemaal
Voor studenten en voor hun begeleidende docenten worden momenteel de voorbereiding getroffen, zodat zij die dat het meest nodig hebben, in elk geval onderwijs kunnen genieten en onderwijs kunnen geven.
Alle andere medewerkers die niet rechtstreeks met die onderwijscontacturen te maken hebben, blijven thuis werken, om daardoor zoveel mogelijk essentieel onderwijs in onderwijsruimtes wel weer op te starten, daarbij alle RIVM-richtlijnen in acht nemend.
Om iets positiefs te doen om dat gemis van elkaar als stafmedewerkers te ontmoeten te verzachten, hebben enkele collega's van onze Bestuursstaf bedacht dat we elkaar na deze dertien uitzonderlijke weken toch eens gaan ontmoeten, zij het op tenminste anderhalve meter afstand van elkaar.
En dat is wat nu heel goed mogelijk blijkt te zijn op de uitgestrekte golfbaan van Pitch&Putt in Leeuwarden.

Negen holes gezellig
Buiten krijgen we een korte golf-instructie over de wijze waarop we gebruik gaan maken van de golfbaan, en dan gaan we in kleine groepjes uiteen, om hole voor hole te gaan golfen over een parcours van negen holes.
Om de beurt spelen, en voortdurende minimaal anderhalve meter in acht nemen, is op zo'n grote golfbaan prima te doen. Je bent lekker buiten bezig, en kunt ondertussen heel goed met elkaar praten.
Mooi is dat ook twee nieuwe collega's voor het eerst meedoen, dus er is tijdens het golfen en ook nadien op het terras volop gelegenheid om elkaar (beter) te leren kennen.
Al met al een geslaagde middag, waarin we elkaar weer eens 'meer dan virtueel op het scherm' konden ontmoeten.

Geen opmerkingen: