maandag 29 juni 2020

Pelgrimsavond bij de Slagdykster Mûne bij Feinsum

Woensdag 24 juni 2020
Ontmoetingsavond bij zonsondergang bij de Slagdykster Mûne


















Een aangename zomeravond
Woensdagavond; een prachtige zomeravond na een hele warme dag. Durkje en ik hebben vanavond afgesproken met mijn hogeschoolcollega en mede-pelgrim Jeannette om deze prachtige zomeravond te benutten voor een gezellig samenzijn.
Als Jeannette aan het begin van de avond vanuit Leeuwarden op de fiets is gearriveerd in Feinsum, drinken we thuis op het terras in de schaduw eerst even koffie, totdat de zon haar meeste kracht heeft verloren en het al licht afkoelt.
Dan nemen we enkele picknickspullen mee en wandelen we gedrieën eerst een stukje over het Jabikspaad, om dan al spoedig af te buigen in de richting van de Slagdykster Mûne, die bij aankomst nog prachtig in het zachte avondzonlicht staat.
We zitten gezellig op de picknickbank aan de Feinsumer Feart te praten met een hapje en een drankje, en als de zon al lang achter de horizon is verdwenen, het donker begint te worden, en het merkbaar koeler wordt, wandelen we weer terug naar Refugio Ultreia Feinsum, waar we deze aangename zomeravond afsluiten.

Geen opmerkingen: