maandag 29 juni 2020

Corona-proof vergadering van Nijkleaster in Feinsum

Dinsdag 23 juni 2020
De Fryslân-keamer als vergaderkamer

Bestuur weer bijeen

Omdat de beide vergaderzalen - Voorkerk & Ferdjipping - van onze kloosterkerk van Nijkleaster in de Sint-Radboudkerk van Jorwert te klein zijn voor de deelnemers van de stichtingbestuursvergadering, wijken we voor de laatste vergaderavond van het bestuur van Nijkleaster uit naar de Fryslân-keamer van Refugio Ultreia Feinsum. Deze ruimte is voor de acht aanwezigen groot genoeg om allen op ten minste anderhalve meter afstand van elkaar te vergaderen,
We zetten weer stappen voorwaarts in ons vergaderwerk, want in verband met de Corona-crisis hebben we de aprilvergadering laten vervallen, hebben we de mei-vergadering online laten plaatsvinden met behulp van het computerprogramma Teams en vanavond is dan weer de eerste maal dat we fysiek bijeen zijn.
Het is ook de laatste bestuursvergadering die voorafgaat aan het zomerreces, dus we hebben een volle vergaderagenda, want er is nog veel om op terug te blikken, en bovendien ook heel veel moois om vooruit te kijken naar wat - met alle nodige voorzichtigheid - allemaal wel weer kan in de zomer, en wat daar op volgt.

Avondvullend programma buiten & binnen
Om 19:30 uur beginnen we onze bestuursvergadering op gebruikelijke wijze met een kort avondgebed; nu eens niet in het koor van de Jorwerter Sint-Radboudkerk bij het schijnsel van de Nijkleaster-kaars in de nis van de eeuwenoude kerkmuur, maar in een kring aan de westzijde van It Kanael ter hoogte van de Hyltsjebrêge bij Feinsum. Op het karrenspoor met linksvoor een suikerbietenakker en rechtsvoor een aardappelakker en nog betrekkelijk hoog in de lucht vóór ons de immense kaarsvlam van de volle en warme avondzon worden we stil, zingen we onze gebeden en luisteren we naar een lezing van de pionierspredikant dominee Hinne Wagenaar van Nijkleaster.
Als de vergadering om 22:30 uur is afgelopen, gaan we naar beneden, waar we deze goede zomeravond buiten op het terras afsluiten met een gezellig samenzijn.

Geen opmerkingen: